Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronavirus raakt omzet betalingsverwerker PayPal

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal verwacht dat zijn omzet dit jaar geraakt wordt door het nieuwe coronavirus. Het Amerikaanse bedrijf merkt dat de snelle verspreiding van het Wuhan-virus internationale verkopen via het internet in de weg zit, wat een rem op onlinebetalingen zet.

PayPal denkt nu dat zijn opbrengsten in het eerste kwartaal aan de lage kant van de eerder gegeven bandbreedte tussen 4,78 miljard dollar en 4,84 miljard dollar uitkomen. De impact van het coronavirus veegt daarbij zo'n 1 procentpunt van de omzetgroei, aldus het betaalbedrijf. De betalingsverwerker tornt overigens niet aan zijn winstprognose.

Branchegenoot Mastercard werd onlangs eveneens somberder over de groei in het lopende kwartaal vanwege de epidemie. Ook de creditcardmaatschappij ziet dat het virus een hap neemt uit de online-verkopen. Daarnaast zien veel meer mensen af van vliegreizen, waardoor er minder vaak gebruik wordt gemaakt van een creditcard.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV
PayPal Holdings

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. ADYEN NV 1.840,000 10 mei
    -73,000
    -3,82%
  2. PayPal Holdings 243,630 10 mei
    -9,730
    -3,84%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare