Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kone stapt uit overnamestrijd rond liftentak Thyssenkrupp

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - De Finse liftenfabrikant Kone stapt uit de overnamestrijd rond de liften- en roltrappendivisie van Thyssenkrupp. Het Duitse staal- en industrieconcern gaat de onderhandelingen rond het onderdeel voortzetten met twee groepen van bieders. Eind januari werd door bronnen nog gemeld dat Kone de hoogste bieder was voor de liftentak.

Thyssenkrupp gaat nu verder praten met een consortium van de investeringsmaatschappijen Blackstone en Carlyle en een Canadees pensioenfonds. De andere groep bestaat uit Advent International, Cinven en het staatsfonds Abu Dhabi Investment Authority. De verkoop van de liftendivisie van de onderneming uit Essen zou meer dan 16 miljard euro moeten opleveren.

Thyssenkrupp wil snel een overeenkomst bereiken over een deal. Een beursgang van de liftentak blijft een optie voor het bedrijf als er geen deal wordt bereikt. Het zou de bedoeling zijn voor het einde van deze maand definitief de knoop door te hakken rond het onderdeel.

Op de beurs in Helsinki viel het nieuws rond Kone slecht bij beleggers. Het aandeel ging meer dan 6 procent onderuit. Thyssenkrupp daalde ruim 2 procent in Frankfurt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal
ThyssenKrupp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links