Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Unibail schudt portfolio verder op

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) schudt zijn vastgoedportfolio verder op. De onderneming maakte bekend zijn belangen in een vijftal Franse winkelcentra terug te schroeven. Sinds juni 2018 is daarmee 4,8 miljard euro van de aangekondigde 6 miljard euro aan desinvesteringen afgerond.

URW doet het belang van 54,2 procent over aan Crédit Agricole Assurances en La Française. De betreffende winkelcentra staan bij elkaar voor 2 miljard euro in de boeken. De deal, die voor de zomer moet zijn afgerond, levert URW 1,5 miljard euro op.

Topman Christophe Cuvillier meldde in een toelichting op de jaarcijfers dat de retailomgeving uitdagend blijft. Desondanks wist het AEX-fonds groei te realiseren. Zo stegen de vergelijkbare nettohuurinkomsten op jaarbasis met 3 procent tot 2,5 miljard euro.

Overnames

Tegenover de desinvesteringen staan ook overnames. De totale groei van de huurinkomsten was 15 procent. In Nederland was sprake van een dubbelcijferige groei van de vergelijkbare huurinkomsten tot 62 miljoen euro. Het bedrijf verdient het meeste van zijn geld in de VS en Frankrijk, waar ook sprake was van groei. In Scandinavië gingen de vergelijkbare opbrengsten omlaag.

De aangepaste terugkerende winst per aandeel kwam uit op 12,37 euro. Dat was meer dan waar het bedrijf medio 2019, maar ook marktkenners rekening mee hielden.

Goed gepositioneerd

De integratie van het eerder overgenomen Westfield vordert volgens de topman gestaag. Tot nu toe is 99 miljoen euro aan besparingen en voordelen gerealiseerd sinds de overname. De vastgoedonderneming betaalde in 2018 circa 21 miljard euro voor Westfield. Door de overname ontstond volgens de partijen 's werelds grootste ontwikkelaar en exploitant van winkelcentra op toplocaties in grote steden.

Volgens Cuvillier is URW goed gepositioneerd voor de toekomst. De onderneming houdt vast aan zijn strategie van concentratie, differentiatie en innovatie. Verder gaat het bedrijf naar eigen zeggen gedisciplineerd om met kapitaal en maakt het werk van verdere schuldafbouw. URW streeft als bekend naar een jaarlijkse onderliggende operationele groei van 3 tot 5 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pierke 12 februari 2020 20:37
  Met op de huidige koers 8,63% dividend EN de verwachting dat het dividend minimaal gehandhaafd blijft (Based on the outputs of its 2020-2024 business plan exercise, the Group currently expects to maintain its dividend for 2020 and 2021 at a minimum of €10.80 per share and grow it broadly in line with the growth in AREPS thereafter.) is er voor een aantrekkelijk rendement geen koersstijging nodig. Een goed alternatief voor de RABO certificaten die door de recente koersstijging nog 'maar' 4,73% dividend doen.
 2. Marco 2 13 februari 2020 12:07
  Ik heb twee vragen
  1 wat is het indirecte beleggingsresultaat?
  Zoals waardedaling/stijging van het vastgoed en eventuele winsten/verliezen met renteswaps

  2 wat krijgt een Nederlands ingezetene nu aan netto dividend omdat U.R.W. nog steeds onder de Franse dividendbelasting wet valt ( zover ik weet)?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 70,170 30 jul
-2,760
-3,78%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links