Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Airbus legt Chinese productielijn stil om coronavirus

TOULOUSE (AFN) - Airbus heeft een productielijn in de Chinese stad Tianjin stilgelegd. De Europese vliegtuigbouwer volgt daarmee voorschriften op van de Chinese overheid om personeel zo veel mogelijk thuis te laten werken. Die maatregel moet helpen in de strijd tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

De gesloten productielocatie is een assemblagelijn waar Airbus uit verschillende onderdelen volledige toestellen in elkaar zet. De locatie is maandelijks goed voor de assemblage van zes toestellen uit de A320-serie, wat gelijk staat aan circa tien procent van Airbus' totale productie van vliegtuigen met een smalle romp. Reisbeperkingen in China en andere landen zorgen ook voor verdere logistieke problemen bij Airbus.

Ook de toeleverancier van vliegtuigmotoren Safran heeft maatregelen in China genomen. Het Franse bedrijf, dat meerdere fabrieken in het Aziatische land heeft, houdt zijn locaties tot maandag gesloten om de verspreiding van het Wuhan-virus te voorkomen. Het gaat om een verlenging van de sluiting van bedrijfsvestigingen, die eerder wegens Chinees Nieuwjaar dicht waren.

De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing houdt zijn fabriek in Zhoushan, vlak bij Shanghai, eveneens langer gesloten na de vakantieperiode. Deze locatie voor de afwerking van vliegtuigen blijft minimaal tot volgende week buiten bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Media: Airbus niet gelukkig met problemen bij concurrent Boeing
  2. 15 feb Meer omzet voor Airbus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AIRBUS

159,900 17 apr
+0,900 +0,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links