Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Airbus legt Chinese productielijn stil om coronavirus

TOULOUSE (AFN) - Airbus heeft een productielijn in de Chinese stad Tianjin stilgelegd. De Europese vliegtuigbouwer volgt daarmee voorschriften op van de Chinese overheid om personeel zo veel mogelijk thuis te laten werken. Die maatregel moet helpen in de strijd tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

De gesloten productielocatie is een assemblagelijn waar Airbus uit verschillende onderdelen volledige toestellen in elkaar zet. De locatie is maandelijks goed voor de assemblage van zes toestellen uit de A320-serie, wat gelijk staat aan circa tien procent van Airbus' totale productie van vliegtuigen met een smalle romp. Reisbeperkingen in China en andere landen zorgen ook voor verdere logistieke problemen bij Airbus.

Ook de toeleverancier van vliegtuigmotoren Safran heeft maatregelen in China genomen. Het Franse bedrijf, dat meerdere fabrieken in het Aziatische land heeft, houdt zijn locaties tot maandag gesloten om de verspreiding van het Wuhan-virus te voorkomen. Het gaat om een verlenging van de sluiting van bedrijfsvestigingen, die eerder wegens Chinees Nieuwjaar dicht waren.

De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing houdt zijn fabriek in Zhoushan, vlak bij Shanghai, eveneens langer gesloten na de vakantieperiode. Deze locatie voor de afwerking van vliegtuigen blijft minimaal tot volgende week buiten bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AIRBUS SE 112,880 21 jun
+0,340
+0,30%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links