Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Batterijenmaker Panasonic helpt Tesla vooruit

Batterijenmaker Panasonic helpt Tesla vooruit

SAN FRANCISCO (AFN) - Automaker Tesla heeft duidelijk de wind in de zeilen. Waar het bedrijf onlangs vriend en vijand verraste met beter dan verwachte kwartaalresultaten, was het nu samenwerkingspartners Panasonic die onder meer beleggers in Tesla enthousiast maakte. Dit na de eerste kwartaalwinst ooit voor de gezamenlijke batterijentak van de bedrijven.

Tesla werkt voor de vervaardiging van accu's samen met het Japanase Panasonic. Lange tijd waren de prestaties van dit onderdeel niet om over naar huis te schrijven, onder meer door vertragingen en productieproblemen. De Japanners beloofden de productie verder op te voeren. Dat zorgt onder meer voor lagere kosten voor materiaal, wat weer goed is voor de winstgevendheid.

Het aandeel Tesla is sinds de zomer van 2019 zo'n 300 procent meer waard geworden. Het aandeel kreeg recent een impuls na een veel hoger dan verwachte kwartaalwinst die de maker van elektrische auto's in de boeken zette. Ook werd de productie in de Chinese fabriek van Tesla opgevoerd.

Analisten waren onverminderd enthousiast. In een beleggersrapport werd maandag een vertienvoudiging van de beurswaarde van Tesla voorspelt tegen 2024. Het aandeel Tesla beleefde een koerssprong op Wall Street.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 het zwaard 4 februari 2020 10:51
    Suske. Ik veronderstel dat met SCHORTEN, SHORTEN bedoeld.Marco 1337: De forse stijging komt omdat shorters zich moeten indekken en dus aandelen moeten kopen.Dit was te verwachten na de goede tweede KW cijfers van Tesla.Dit laatste voed ook nog eens de speculatie dat Tesla vlugger dan verwacht uit de kosten zal kunnen komen.Noteer ook dat Model 3 loopt als 'n trein,er 'n nieuw SUV voertuig op komst is, en dat de verwachtingen zijn dat Tesla in de VS alleen meer dan 500.000 voertuigen zal verkopen tegen midden 2020. Dat de koers heden te hoog staat en bijgevolg Tesla te duur is kan best zijn,maar zolang de vooruitzichten niet verslechteren zie ik niet in waarom het met Tesla verkeerd zou aflopen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

1.018,430 26 okt
-6,430 -0,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links