Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Visa en Mastercard op weg naar club van 1 biljoen'

NEW YORK (AFN/RTR) - Visa en Mastercard voegen zich binnen drie jaar mogelijk bij de club van bedrijven met een beurswaarde boven de 1 miljard dollar. De opkomst van onlinewinkelen zorgt ervoor dat steeds meer consumenten cashloos betalen, wat voor een groot deel door de Amerikaanse creditcardmaatschappijen wordt gefaciliteerd. Op Wall Street leidde dat tot fikse waardestijgingen voor de twee bedrijven.

Aandelen van Visa en Mastercard stegen het voorbije jaar grofweg 50 procent in prijs, waarmee de concerns een beurswaarde van respectievelijk 449 miljard dollar en 324 miljard dollar bereikten. Daarmee lijken ze nog ver weg van de status van biljoenenbedrijf. Toch zouden de twee bedrijven zich bij het rijtje van Google-moeder Alphabet, Apple en Microsoft kunnen voegen als hun aandelen de gemiddelde koerswinsten van de afgelopen drie jaar volhouden.

Analisten van marktonderzoeker MoffettNathanson schatten dat van alle aankopen ter wereld, met uitzondering van China, 43 procent digitaal wordt afgerekend. Ze rekenen erop dat er nog zeker vijf tot tien jaar rek zit in cashloos betalen, wat Visa en Mastercard groei oplevert.

Enige slagen om de arm zijn wel nodig. De koerswinsten Visa en Mastercard van de voorbije jaren steunen mogelijk ook op het algeheel positieve sentiment op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Mocht die stemming omslaan, bijvoorbeeld door economische vertraging, dan zijn de waardestijgingen de komende tijd wellicht minder spectaculair.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VISA

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links