Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

Reacties

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Nuchtertransparant 31 januari 2020 13:55
  Hoe langer ik er over nadenk des te meer het verwondering oproept. 5.000 euro betalen per 1 miljoen, los van de kosten die je al in rekening gebracht krijgt voor het hebben van een rekening, om ze niets anders te laten doen dan digitaal het totale saldo op te slaan............. Volgens mij heb je voor dat bedrag in de cloud genoeg schijfruimte om alle saldo's in heel Nederland op te slaan... wellicht zelfs geheel Europa.
 2. forum rang 4 Rupert 31 januari 2020 13:56
  quote:

  Nuchtertransparant schreef op 31 januari 2020 13:41:


  Klopt. Daarom ga ik dat ook doen........ Het voelt totaal onnatuurlijk om een bank rente te gaan betalen omdat je er geld op een rekening hebt staan. Voelt als diefstal. Waarbij ik me realiseer hoe het allemaal zit.  Het voelt ook onnatuurlijk dat het pensioenfonds negatieve rente moeten betalen omdat ze verplicht zijn een groot gedeelte van hun vermogen in staatsolbigaties te stoppen..... en dat terwijl de gepensioneerden ook nog eens steeds ouder worden.... sommige dingen kun je gewoon bereken dat het fout gaat, dit is er eentje van!
 3. forum rang 9 objectief 31 januari 2020 13:59
  quote:

  Rupert schreef op 31 januari 2020 13:56:


  [...]


  Het voelt ook onnatuurlijk dat het pensioenfonds negatieve rente moeten betalen omdat ze verplicht zijn een groot gedeelte van hun vermogen in staatsolbigaties te stoppen..... en dat terwijl de gepensioneerden ook nog eens steeds ouder worden.... sommige dingen kun je gewoon bereken dat het fout gaat, dit is er eentje van!  Nee, dan heb je toch niet goed opgelet.

  Op staatsobligaties werden mega winsten gemaakt, omdat de rente jaren achtereen daalde. Deze obligaties brachten juist veel rendement op. (en ook die van de Zuidelijke landen als Italie)
 4. forum rang 4 Rupert 31 januari 2020 14:00
  quote:

  Nuchtertransparant schreef op 31 januari 2020 13:55:


  Hoe langer ik er over nadenk des te meer het verwondering oproept. 5.000 euro betalen per 1 miljoen, los van de kosten die je al in rekening gebracht krijgt voor het hebben van een rekening, om ze niets anders te laten doen dan digitaal het totale saldo op te slaan............. Volgens mij heb je voor dat bedrag in de cloud genoeg schijfruimte om alle saldo's in heel Nederland op te slaan... wellicht zelfs geheel Europa.  Het idee is inflatie...maar wat gaat de ECB doen....we pakken de burgers geld / koopkracht af
 5. forum rang 9 objectief 31 januari 2020 14:02
  quote:

  Rupert schreef op 31 januari 2020 14:00:


  [...]


  Het idee is inflatie...maar wat gaat de ECB doen....we pakken de burgers geld / koopkracht af


  Onjuist; de werkende krijgen dit jaar meer loonsverhoging dan de inflatie. Bovendien zijn er voor de werkenden extra tegemoetkomingen.
 6. forum rang 4 Rupert 31 januari 2020 14:08
  quote:

  objectief schreef op 31 januari 2020 14:02:


  [...]

  Onjuist; de werkende krijgen dit jaar meer loonsverhoging dan de inflatie. Bovendien zijn er voor de werkenden extra tegemoetkomingen.


  Als de ECB mijn spaargeld gaat belasten hou ik minder geld over om uit te geven dit heeft een drukkend effect op de inflatie!

  Overigens: inflatie 2.8% economische groei 2.6%
  Kortom, er is geen sprake van een welvaartstoename.
 7. forum rang 9 objectief 31 januari 2020 14:25
  quote:

  Rupert schreef op 31 januari 2020 14:08:


  [...]

  Als de ECB mijn spaargeld gaat belasten hou ik minder geld over om uit te geven dit heeft een drukkend effect op de inflatie!

  Overigens: inflatie 2.8% economische groei 2.6%
  Kortom, er is geen sprake van een welvaartstoename.


  Misschien niet voor jou, maar voor mij als eigen woning bezitter en belegger meer dan te over. Ik kan niet in jou portemonnee kijken. (gelukkig maar)
 8. forum rang 4 Rupert 31 januari 2020 14:34
  quote:

  objectief schreef op 31 januari 2020 14:25:


  [...]

  Misschien niet voor jou, maar voor mij als eigen woning bezitter en belegger meer dan te over. Ik kan niet in jou portemonnee kijken. (gelukkig maar)  Ik dacht dit een serieuze discussie was over makro economie..... onze prive situatie is toch totaal niet relevant om hier te bespreken? Wees blij dat het je goed afgaat, er zijn genoeg mensen die niet mee kunnen qua koopkracht met wat er om hun heen gebeurt. Record aantal werkenden dakloos, voedselbanken die de aanloop niet aankunne.
 9. forum rang 9 objectief 31 januari 2020 14:42
  quote:

  Rupert schreef op 31 januari 2020 14:34:


  [...]


  Ik dacht dit een serieuze discussie was over makro economie..... onze prive situatie is toch totaal niet relevant om hier te bespreken? Wees blij dat het je goed afgaat, er zijn genoeg mensen die niet mee kunnen qua koopkracht met wat er om hun heen gebeurt. Record aantal werkenden dakloos, voedselbanken die de aanloop niet aankunne.


  Het lijkt me ver gezocht het enkel over de burger met (veel) spaargeld te hebben en over dakloze werkenden (dat zijn er steeds minder in Nederland) en dat voedselbanken floreren, komt omdat de burger geen schaamte meer geeft om daar naartoe te gaan. Soms is het terecht, maar dikwijls ligt het aan andere dingen.
  (slecht omgaan met geld/roken/vele huisdieren etc.)
 10. P.Latzak 31 januari 2020 16:00
  quote:

  SlechteBelegger schreef op 31 januari 2020 13:39:


  [...]

  Het is maar net vanaf welk moment je gaat kijken. In 2002 stond de EUR/USD op 0.82 dus zijn we er flink op vooruit gegaan. 2008 was midden in de financiele crisis die op dat moment met name de dollar flink raakte. Het vertrouwen in de dollar was volledig zoek.


  Sinds de laatste crisis 2008, was de euro 1.47
  Vanaf die dag is hij in mekaar gezakt tot 1.10 tel uit je winst.

  Het vertrouwen in de $ is weer uitstekend maar die Euro, banken willen ze alleen accepteren als je jaarlijks geld toegeeft
 11. ooievaar49 31 januari 2020 17:02
  Complottheorie:
  De laatste jaren zijn er veel plofkraken bij geldautomaten.
  Waarschijnlijk huren banken criminelen in om dat te doen. Banken sluiten nachts de automaten en overwegen dan ook om langzamerhand de openingstijden van de geldautomaten elke maand dat met een uur per dag te verminderen.
  In 2032 zullen dan alle geldautomaten gesloten worden. Het in het bezit hebben van contantgeld zal dan bestraft worden met 3 maanden hechtenis. Het afkopen van die hechtenis kan alleen digitaal plaats vinden naar de raad van bestuur van de ECB.
 12. Maan Arkenbosch 31 januari 2020 19:10
  De E.U. met het E.C.B. vehikel is compleet mislukt. Steeds meer voedsel en kledingbanken De pensioenen worden ieder jaar via koopkrachtverlies afgeroomd. De grenzen staan wagenwijd open voor gelukzoekers, waardoor de criminaliteit stijgt. De E.U. krijgt steeds meer macht en de grondwet en soevereiniteit stelt weinig voor. De grote landen Frankrijk en Duitsland hebben het voor het zeggen, zoals het de hele geschiedenis gegaan is. Bij 0% rente betalen wij ongeveer 1,5 vermogens rendement heffing, en 2,7% inflatie Dus ieder jaar 4% inleveren, zodat je gespaarde centjes, na 25 jaar weinig tot niets meer waard zijn.Als zuid-E.U. banken gaan omvallen, dan moet ook de kleine spaarder er voor opdraaien. Op je levenseinde wordt je nog eens via de successierechten gepakt. Vindt je het vreemd, dat 1/3 van de bevolking uit de E.U. wil? En dat worden er bij nog meer armoede en belasting heffingen meer!!!!!!!!
 13. Watermannetje2012 2 februari 2020 13:35
  quote:

  Nuchtertransparant schreef op 31 januari 2020 13:55:


  Hoe langer ik er over nadenk des te meer het verwondering oproept. 5.000 euro betalen per 1 miljoen, los van de kosten die je al in rekening gebracht krijgt voor het hebben van een rekening, om ze niets anders te laten doen dan digitaal het totale saldo op te slaan............. Volgens mij heb je voor dat bedrag in de cloud genoeg schijfruimte om alle saldo's in heel Nederland op te slaan... wellicht zelfs geheel Europa.


  Deze old-school banken gaan toch ten onder. Let maar op: Google en Apple gaan hun eigen banken oprichten. En wat doen ING en ABNAMRO met het geld? Tegen 14% rente uitlenen terwijl zij als bankinstantie zelf tegen 0,01% bij de Europese Bank lenen. Ik begin steeds meer een t#@$%^hekel te krijgen aan de Europese Unie.

  nl.ccm.net/news/841-google-krijgt-ban...

  De EU-lidstaten Ierland en Litouwen hebben Google’s aanvraag voor een bankvergunning geaccepteerd. De internetgigant is daarmee het eerste technologiebedrijf dat financiële diensten mag aanbieden in Europa.
 14. P.Latzak 3 februari 2020 04:35
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 31 januari 2020 19:10:


  De E.U. met het E.C.B. vehikel is compleet mislukt. Steeds meer voedsel en kledingbanken De pensioenen worden ieder jaar via koopkrachtverlies afgeroomd. De grenzen staan wagenwijd open voor gelukzoekers, waardoor de criminaliteit stijgt. De E.U. krijgt steeds meer macht en de grondwet en soevereiniteit stelt weinig voor. De grote landen Frankrijk en Duitsland hebben het voor het zeggen, zoals het de hele geschiedenis gegaan is. ......


  Correct, geen zinnig mens kan toch nog steeds volhouden dat de EU een succes is.
  Tegen alle linkse /communistische stroom in, heeft het UK zich na 3 jaar weten los te worstelen van die EU, en nog zal het Engelse volk er alles aan moeten doen, om weer een soort uitstel te voorkomen.

  Ondanks de winst explosies v/d laatse 10 jaar , is de koopkracht nauwelijks gestegen.
  Komende 10 jaar zullen die winst explosies zeer beperkt zijn , kun je, je al een beetje voorspellen wat er dan met de koopkracht gaat gebeuren ?
  Er zijn maar 2 opties, er onmiddellijk uit, of een splitsing tussen EU-Noord en EU-Zuid.
  Voor het eerste is wel een echte regering nodig dus stem op PVV of FVD, als je niet de pinautomaat voor Italië en Spanje wil spelen
 15. SlechteBelegger 4 februari 2020 12:21
  quote:

  P.Latzak schreef op 3 februari 2020 04:35:


  [...]

  Correct, geen zinnig mens kan toch nog steeds volhouden dat de EU een succes is.
  Tegen alle linkse /communistische stroom in, heeft het UK zich na 3 jaar weten los te worstelen van die EU, en nog zal het Engelse volk er alles aan moeten doen, om weer een soort uitstel te voorkomen.

  Ondanks de winst explosies v/d laatse 10 jaar , is de koopkracht nauwelijks gestegen.
  Komende 10 jaar zullen die winst explosies zeer beperkt zijn , kun je, je al een beetje voorspellen wat er dan met de koopkracht gaat gebeuren ?
  Er zijn maar 2 opties, er onmiddellijk uit, of een splitsing tussen EU-Noord en EU-Zuid.
  Voor het eerste is wel een echte regering nodig dus stem op PVV of FVD, als je niet de pinautomaat voor Italië en Spanje wil spelen


  En waar haal je deze onzin dan weer vandaan. 15% sinds 2008 is toch niet zo weinig. Dit is al gecorrigeerd voor inflatie. Dus wat je er netto op vooruit gaat. De hoogste groei heeft na 2014 plaats gevonden. Inderdaad hetzelfde moment dat bedrijven flink meer zijn gaan verdienen.

  En voordat je weer met onzin aankomt. Lees dit maar even goed door.
  www.cbs.nl/-/media/_pdf/2018/46/2018s...

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links