Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

AMSTERDAM (ANP) - ING voert een negatieve rente in voor klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Het gaat daarbij om zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen, maakt de grootbank bekend. ING gaat over tot de verlaging vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt.

De wijziging gaat op 1 april in voor zakelijke klanten. Op 1 juli worden de veranderingen doorgevoerd voor particulieren. Vanaf dan wordt over iedere euro boven de grens van 1 miljoen euro een rentetarief van min 0,5 procent gerekend.

Volgens ING zijn er op dit moment circa 6400 zakelijke en particuliere klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Dat betekent dat slechts een heel klein deel van alle klanten te maken krijgt met negatieve rente, onderstreept de bank.

Beleid van de ECB

Ook voor andere rekeninghouders voert ING een renteverlaging door. Voor rekeningen van particulieren met saldi tussen de 100.000 euro en 1 miljoen euro geldt vanaf juli 0 procent rente, tegenover de nu nog geldende 0,01 procent.

Voor spaarrekeningen van particulieren tot één ton blijft de rente 0,01 procent. Daarmee volgt ING niet het voorbeeld van ABN AMRO, dat onlangs ook voor deze spaarders de rente op nul zette.

De gedaalde rentes waar banken mee kampen zijn deels een gevolg van beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Over een deel van het geld dat banken bij de ECB stallen, moeten ze een negatieve rente betalen. Daarnaast is al lange tijd sprake van een daling van de rente op geldmarkten waar ING spaar- en betaaltegoed investeert.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2020 11:42
    Het is wachten tot cashgeld verboden wordt zogenaamd om witwassen tegen te gaan. Het witwassen gebeurd al vele jaren in windmolen parken waar criminelen subsidie beuren van overheden.
    Zonder cashgeld zit je gevangen bij je bank en kun je je geld niet meer van de bank halen. Pas dan gaan banken over al het spaargeld negatieve rente rekenen.
  2. [verwijderd] 31 januari 2020 11:56
    Yep, al die pijnlijke hervorming kunnen nu lekker op de lange baan worden geschoven in Zuid Europa.
    Al maanden protest in Frankrijk....en niet eens omdat de pensioenleeftijd verhogen...die blijft lekker op 62 (laat die domme Nederlanders maar doorwerken) hij gaat naar 64 voor een volledig pensioen.

    De ECB is echt een hele slechte grap....die gaan er voorzorgen dat de EUR klapt met dit beleid.
  3. barondehuile 31 januari 2020 11:58
    quote:

    Robin2020 schreef op 31 januari 2020 11:42:

    Het is wachten tot cashgeld verboden wordt zogenaamd om witwassen tegen te gaan. Het witwassen gebeurd al vele jaren in windmolen parken waar criminelen subsidie beuren van overheden.
    Zonder cashgeld zit je gevangen bij je bank en kun je je geld niet meer van de bank halen. Pas dan gaan banken over al het spaargeld negatieve rente rekenen.
    Probeer deze tekst maar een te begrijpen.
  4. Patmania 31 januari 2020 12:13
    quote:

    Cheff schreef op 31 januari 2020 11:54:

    [...]

    Als het maar laag genoeg word gaat die Bankrun er wel komen!

    Mensen gaan het geld spreiden. i.p.v. 1 mil bij ING zetten ze 500k bij ING en 500k bij Rabo. Dan betaal je niets. Als meerdere dat gaan doen veranderd er niets bij banken qua totale spaarsaldo. I.p.v. bijv. 10 grote heb je 20 kleine. De bank blijft hetzelfde betalen aan de ECB.

    Dit blijft zich herhalen totdat je over elke euro moet betalen. Dan gaan mensen het liever in de oude sok/onder het matras steken.
  5. Hjvd 31 januari 2020 12:18
    eens kijken hoe bedrijven hier op zullen reageren, ik verwacht dat die op papier een heel stuk kleiner zullen worden. oja, dat is precies wat de overheid wil, meer kleinere partijen.

    maar kan ook een nagatief effect hebben, bedrijven kunnen ook geld stallen bij klanten, als woningcooperaties de tegenaanval inzetten en huren bijvoorbeeld achteraf gaan innen en desnoods terugvechten met huurverlagingen dan zakt de hele hypotheek markt weer mee en creëer je een nieuwe crisis.

  6. forum rang 4 tmaster 31 januari 2020 12:19
    quote:

    P.Latzak schreef op 31 januari 2020 11:25:

    Goed nieuws voor E.U.-zuid,
    kunnen ze een extra fles wijn opentrekken op kosten van de Nederlanders
    Ben toch wel benieuwd hoeveel het ons "Nederlanders'nu al heeft gekost dat Italie, Griekenland Spanje etc al jaren lang hun schulden niet op orde hebben.
    Los van het feit dat sinds 2009 er Miljarden aan 'tranches' naar Griekenland zijn gegaan (17Miljard) en dat voor een groot gedeelte allemaal kwijt gescholden zijn, daarnaast het feit dat we nu al jaren lang (door de PIGS) een lage rente hebben en ons Pensioen vermogen zien verdampen (7 jaar geen inflatie correctie, kortingen en verhoging van premies allemaal door de lage rente)
    Onze netto bijdrage van Miljarden aan de EU.. Tuurlijk we 'krijgen er veel voor terug'volgens de geleerden, maar ook toen nog niet met die Euro werkten was Nederland al een prima dozen schuiven land en dreven we prima handel.

    Ik denk dat de balans flink aan het omslaan is de laatste jaren.
  7. [verwijderd] 31 januari 2020 12:25
    Negatieve rente op spaartegoeden. Het begin van het einde van een zwaar achterhaald financieel stelsel dat bij de vorige crisis al beëindigd had moeten worden.Een bankrekening werd lang geleden kosteloos aangeboden om van de loonzakjes af te komen. Vervolgens werden steeds meer kosten doorberekend aan de klant want tja, terug naar het loonzakje gaan bedrijven toch niet meer doen. De kosten voor een bankrekening gaan, zoals de ziektekosten, lekker elk jaar omhoog. Het volk mag betalen. Je moet zelfs al betalen om aangiftes te doen bij de Belastingdienst. Het wordt steeds gekker. Maar ja, de bonussen voor de hoge heren moeten ergens uit gefinancierd worden net als dat clubje in Brussel. Tijd voor een Nexit????
60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links