Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst telecomreus Verizon lager dan verwacht

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon boekte in het vierde kwartaal een lagere winst dan gedacht. De bedrijfstak die zich bezighoudt met vaste lijnen liep niet lekker en ook de telefoonverkopen vielen tegen. Wel pakten de inspanningen om draadloos internet aan de man te brengen goed uit.

De omzet was 34,8 miljard dollar. Dat is 1,4 procent meer dan een jaar eerder en hoger dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Daar hield het bedrijf een winst van 5,2 miljard dollar aan over, wat weer lager was dan analisten dachten.

Verizon zet vol in op draadloos internet. Met resultaat, want het bedrijf trok hiermee meer klanten dan verwacht. Zij kregen een gratis abonnement op videostreamingdienst Disney+ aangeboden en werden zo verleid om te kiezen voor een hoger datalimiet. Verizon heeft daar wel de rekening voor moeten betalen aan Walt Disney. Daarnaast is het telecombedrijf voorloper in 5G. Daarmee gaat het de strijd aan met concurrenten T-Mobile en AT&T. Ook dat gaat gepaard met hoge kosten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Verizon Communications

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Verizon Communications 58,720 07 mei
-0,570
-0,96%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare