Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nieuwe medicijnen geven jaarcijfers Roche glans

Nieuwe medicijnen geven jaarcijfers Roche glans

BASEL (AFN/RTR) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft het afgelopen jaar fors meer geld verdiend. De onderneming profiteerde vooral van het succes van een aantal nieuwe medicijnen. Die compenseerden ruimschoots voor de omzetdaling als gevolg van licenties op andere middelen die waren verlopen. Met het wegvallen van patenten nam bij bepaalde medicijnen de concurrentie op de markt toe.

De omzet van het bedrijf viel met 61,5 miljard Zwitserse frank (57,4 miljard euro) in totaal 9 procent hoger uit dan een jaar eerder. De farmaceutische divisie van Roche boekte het voorbije jaar 11 procent meer omzet, geholpen door de recente lancering van medicijnen voor de behandeling van onder meer multiple sclerose en hemofilie A. Ook bracht het bedrijf een nieuwe kankerimmuuntherapie en een middel voor de behandeling van borstkanker op de markt. Bij de diagnose-divisie was sprake van 3 procent groei.

Naast de omzetgroei wist Roche zijn winstgevendheid te verbeteren. De winst per aandeel viel 13 procent hoger uit. Onder de streep resteerde een bedrag van 14,1 miljard Zwitserse frank (13,2 miljard euro). Dat was bijna een derde meer dan een jaar eerder toen het bedrijf een grote afschrijving op goodwill deed.

In een toelichting stelde topman Severin Schwan dat de medicijnen van de onderneming niet werkzaam zijn tegen het nieuwe coronavirus. Wel heeft de diagnostische divisie van Roche een test om het virus te signaleren. Er wordt volgens de bestuurder hard gewerkt om dat product te leveren. Schwan benadrukte dat nog niet duidelijk is in hoeverre de uitbraak van het virus effect zal hebben op de resultaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ROCHE GS

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ROCHE GS

343,700 15 sep
-2,500 -0,72%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links