Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Koffieketen Starbucks waarschuwt voor impact coronavirus

SEATTLE (AFN) - Starbucks vreest dat de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China een behoorlijk effect zal hebben op zijn resultaten in het lopende kwartaal en het gehele boekjaar. Daarvoor waarschuwde de Amerikaanse koffieketen bij de bekendmaking van cijfers over het afgelopen kwartaal. China is een belangrijke markt voor de onderneming.

Volgens Starbucks zijn meer dan de helft van de zaken in China tijdelijk gesloten vanwege het besmettelijke virus. Door het virus komen minder mensen naar de winkels van Starbucks en blijft personeel thuis. Het bedrijf is nog bezig de impact van het virus op de Chinese verkopen te onderzoeken. Later zal meer bekendgemaakt worden door het bedrijf uit Seattle.

In de afgelopen periode werd een hogere omzet behaald, door groei van de verkopen en de opening van nieuwe zaken. De totale omzet steeg in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 7 procent tot 7,1 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst klom naar bijna 886 miljoen dollar van ruim 760 miljoen dollar een jaar daarvoor. Starbucks opende in de afgelopen periode 539 nieuwe vestigingen onder meer in China, waarmee het totaal aantal groeide naar 31.795 zaken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Starbucks Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Starbucks Corp

114,640 15 sep
-4,220 -3,55%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links