Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen in greep virusvrees

Beurzen in greep virusvrees

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. Naast de bedrijfsresultaten hielden beleggers de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Het virus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte. De vrees voor een uitbraak van het virus zorgde onder meer voor koersdruk bij de Europese verkopers van luxegoederen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent in de min op 608,70 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 938,23 punten. Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1,2 procent.

In Parijs zakten de Franse modehuizen Kering, Hermès en LVMH tot 3,6 procent door de zorgen over een verdere verspreiding van het coronavirus in de belangrijke Chinese markt. Het Zwitserse Richemont verloor 3,5 procent.

Air France-KLM

Grootste daler in de AEX was bierbrouwer Heineken met een verlies van 4,4 procent na berichten over dalende bierverkopen in Vietnam. Een harde aanpak van drankrijders zorgt voor een scherpe daling van de bierconsumptie in het land. Biotechnoloog Galapagos was de sterkste stijger met een winst van 1 procent.

In de MidKap zakte Air France-KLM ruim 2 procent. Volgens persbureau Reuters zou de luchtvaartcombinatie een belang willen nemen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Pharming won 1,3 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek waar het medicijn Ruconest wordt geproduceerd.

EasyJet

De Britse budgetvlieger easyJet steeg 5 procent in Londen na een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van problemen bij concurrenten, zoals het wegvallen van touroperator Thomas Cook. In Frankfurt klom modehuis Hugo Boss 5,1 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal. UBS verloor 5 procent in Zürich. De Zwitserse bank verlaagde de doelstellingen voor de middellange termijn na een winstdaling in 2019.

De euro was 1,1060 dollar waard tegen 1,1083 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 57,95 dollar. Brentolie zakte 1,4 procent in prijs tot 64,29 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Watermannetje2012 21 januari 2020 12:03
    IEX is net de Telegraaf... van die opzwepende titels "Beurzen in greep virusvrees" ... hoezo dan? Met een dipje... in de greep van. Oh ja joh!!!
    In welke gemoedstoestand verkeren die freelancers die zo'n artikeltje met een sensatie-titeltje schrijven. Wat een job zeg.

    In 2018 vielen er 678 doden in het verkeer in Nederland; dit is het hoogste aantal sinds 2010.... Beurs in greep verkeersdoden... Oh ja joh!
    www.swov.nl/feiten-cijfers/factsheet/...

    Relativeren is er niet bij voor freelancers die hun centjes bij elkaar moeten schrijven met opruiende termen. We zijn allemaal tijdelijke aardbewoners. Gaat iets nuttigs doen in je leven.

  2. Mavi57 21 januari 2020 12:14
    Het gaat weer naar beneden! Tegenwoordig wordt iedere banaliteit aangegrepen om de beurzen te doen zakken. Maar ja, om me heen hoor ik ook niets anders dan:" je moet shorten, man! daar is pas geld mee te verdienen!" Dikke zever natuurlijk want als ik hen vraag wat ze verleden jaar gemaakt hebben dan steek ik er met mijn lange termijn beleggen nog altijd een kop boven en zijn mijn nagels niet tot aan mijn ellebogen afgevreten van de stress.
  3. Mavi57 21 januari 2020 12:20
    quote:

    Crockett schreef op 21 januari 2020 12:17:

    [...]

    Dat niet.maar genoeg om erdoorheen te kijken.
    zoek naar verschillen of overeenkomsten met overige jaren in deze periode.
    De dag dat beleggen een exacte wetenschap wordt zou je gelijk kunnen hebben de enige zekerheid is dat de beurs op lange termijn altijd wint.
  4. Watermannetje2012 21 januari 2020 12:22
    quote:

    baloub1 schreef op 21 januari 2020 12:19:

    Dit is toch niets anders als een griepvirus, waar vooral zwakkere mensen aan overlijden. Slaat dus nergens op.
    We hebben voldoende voedsel voor iedereen... toch lijden miljoenen mensen honger en komen daardoor te overlijden. Is de beurs dan in de greep van hongersnood?

    www.globalincome.org/Nederlands/Feite...

    Elke jaar sterven 10 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar. Ondervoeding is verantwoordelijk voor 55 procent van deze sterfgevallen: naar schatting 5,6 miljoen kinderen sterven elk jaar als gevolg van ondervoeding.
  5. Crockett 21 januari 2020 12:27
    quote:

    Mavi57 schreef op 21 januari 2020 12:20:

    [...]

    De dag dat beleggen een exacte wetenschap wordt zou je gelijk kunnen hebben de enige zekerheid is dat de beurs op lange termijn altijd wint.
    ik probeer hier ook maar te helpen. het is niet overal groen
    de enige zekerheid dat de beurs op LT altijd wint?... zekerheid?
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links