Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fase 2-deal VS-China mogelijk na verkiezingen'

'Fase 2-deal VS-China mogelijk na verkiezingen'

WASHINGTON (AFN/RTR) - President Donald Trump wacht wellicht tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november voor het afronden van een zogeheten fase 2-handelsdeal met China. Dat hij heeft hij donderdag laten weten. Wel zal zijn regering binnenkort al beginnen met de onderhandelingen voor zo'n vervolgakkoord.

"We beginnen meteen met het onderhandelen over fase twee. Het zal even duren", vertelde Trump aan verslaggevers in het Witte Huis. "Ik denk dat ik misschien wil wachten om het na de verkiezingen af te maken, omdat ik denk dat we daarmee een beetje een betere deal kunnen maken."

Aan het handelsfront werd eerder op de dag al gemeld dat de Chinese vicepremier Liu He volgende week naar de Verenigde Staten reist om een handtekening te zetten onder de eerste fase van het handelsakkoord tussen de economische grootmachten. Het is voor het eerst dat Peking heeft bevestigd dat er een handtekening onder het akkoord komt. Trump liet al veel eerder weten dat de partijen tot een vergelijk waren gekomen en dat de Chinezen voor de bezegeling van de afspraken naar de VS zouden gaan. Trump zei eerder ook al zelf naar China af te zullen reizen om over een vervolgakkoord te onderhandelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 10 januari 2020 08:58
    quote:

    VP 1958 schreef op 9 januari 2020 21:19:

    Logisch toch dat Trump dit zo aanpakt als onderhandeling voor herverkiezing.Zou een ander ook zo doen maar voorkeur voor een persoon kleurt de mening van mensen.
    Wie weet wordt hij herkozen. Dat zegt genoeg over de inborst van de Amerikanen.
    Een president mag dan alles doen, vogelvrij.
  2. Andre E 10 januari 2020 11:51
    Slimme move van trump. Houd de macht en laat de chinezen zweten. En herkozen wordt ie zeker. Een goede president voor zijn eigen volk. Daar zouden wij er ook 1 van moeten hebben. Maar hier hebben ze meer belang om alles maar weg te geven en veel over te laten aan Brussel. Het belang van de nederlander staat hier op de laatste plaats helaas.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links