Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

WK Rugby geeft omzet cateraar Sodexo glans

MARSEILLE (AFN/RTR) - Cateraar Sodexo heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald. Het bedrijf verdiende onder meer flink geld met het WK Rugby in Japan. Die extra opbrengsten compenseerden contractverliezen in de gezondheidszorg in Noord-Amerika.

Het Franse bedrijf realiseerde een omzet van 6,1 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 5,7 miljard euro. De groei op eigen kracht bedroeg 3,8 procent. Daarnaast droegen ook wisselkoerseffecten en andere externe factoren bij aan de stijging.

Volgens Sodexo blijft de situatie op de Noord-Amerikaanse markt ook de komende tijd uitdagend voor het bedrijf. Het bedrijf verwacht verder een positieve impact van de aanstaande Olympische Spelen van dit jaar in Tokio. Verder verwacht Sodexo het omzetverlies in Noord-Amerika te kunnen compenseren met groei in ontwikkelingslanden en een gestage vooruitgang in Europa. Al met al moet de groei op eigen kracht dit boekjaar uitkomen op 4 procent.

Wel waarschuwde Sodexo voor de impact van de stakingen in Frankrijk en de onrusten in Hongkong. De impact van de branden in Australië is verder nog ongewis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sodexo

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sodexo 86,240 07 mei
+2,400
+2,86%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare