Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Fastned groeit hard

Omzet Fastned groeit hard

AMSTERDAM (AFN) - Fastned heeft de omzet in het vierde kwartaal flink opgevoerd. De uitbater van snellaadstations voor elektrische voertuigen zag de inkomsten meer dan verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. Winstcijfers gaf het bedrijf niet. Ook de geleverde elektriciteit liet een forse stijging zien. Het aantal actieve gebruikers steeg iets minder hard, maar die gebruikers laadden dus wel vaker bij het bedrijf.

De omzet van Fastned kwam in de laatste drie maanden van 2019 uit op 1,7 miljoen euro, een stijging van 150 procent ten opzichte van een jaar eerder. Die omzet is meer dan de omzet van het bedrijf in heel 2018. De afgezette energie groeide met 157 procent naar ruim 2,9 Gigawattuur. Het aantal actieve klanten bedroeg 42.805 en dat was 139 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2018.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. pim f 9 januari 2020 11:05
    Waar staat nou eens een kritisch artikel over dit bedrijf dat eindeloos veel geld ophaalt bij verblinde particulieren? (Ponzi?)

    De laatste keer dat ik in het FD iets daarover las was oktober jl:

    "Fastned wil een Europees netwerk van duizend snellaadstations bouwen en ziet zich gesteld voor hoge investeringen. De aanleg van zo'n station kost gemiddeld €500.000.

    Vooralsnog schrijft de onderneming rode cijfers. ING becijferde in een niet-publiek analistenrapport dat Fastned de komende jaren €40 mln per jaar aan extern kapitaal nodig heeft. Het duurt volgens de bank nog jaren voordat de onderneming winst zal maken."
  2. forum rang 4 High Finance 9 januari 2020 12:56
    ''Winstcijfers gaf het bedrijf niet.''
    Nee, die zijn er ook niet. Zullen er de komende 10 jaar ook niet zijn.

    In een klein dichtbevolkt land als het onze, met een maximale rijafstand naar het werk van 100km, is het veel aantrekkelijker om de auto s'avonds thuis aan de lader te knopen. Met een range van zeg 400km kunnen de meeste EV eigenaren een week vooruit. S'weekends aan de lader en maandag weer een volle accu.
  3. [verwijderd] 11 januari 2020 14:04
    De berichtgeving van Fastned is pure misleiding. Ze praten iedere keer over omzetstijging, maar de vertellen niet dat dit grotendeels komt door het aansluiten van nieuwe stations. De autonome groei vertellen ze niet. Nu denkt men dat de groei komt door de markt (meer elektrische auto's), maar het komt louter door meer stations (waar heel veel miljoenen in is geinvesteerd).

    Overigens is er volgens mij sprake van krimp!!! Want in 2018 hadden ze 85 stations en in Q4 2019 259. Dat is een groei van 205%.

    Fastned is een typisch piramidefonds. Alles doen ze om te misleiden (rare termen, ideology, window dressing), de informatie verstrekking is niet in balans (louter positieve berichten) en betalen rente door nieuwe schulden aan te trekken bij particulieren. Ongelofelijk dat dit kan en niemand dit wil zien (FTM is ook gestopt met berichten).
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links