Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX herstelt na onrust Midden-Oosten

AEX herstelt na onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten aan de kant en trokken zich op aan de positieve slotstanden op Wall Street.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 611,18 punten. De MidKap klom 1 procent tot 920,09 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1 procent aan.

Chipmachinemaker ASML voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,7 procent. Informatieleverancier RELX stond onderaan met een verlies van 0,3 procent. In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 2,7 procent. Hekkensluiter was Fugro met een min van 2,6 procent, na het verlies van een arbitragezaak in Singapore. Daardoor moet de bodemonderzoeker 26,8 miljoen dollar betalen.

Aston Martin

Air France-KLM steeg 2,1 procent. KLM-topman Pieter Elbers zei in een gesprek met De Telegraaf dat de luchtvaartmaatschappij het jaar turbulent is begonnen als gevolg van de sterke stijging van de olieprijs. Elbers hoopt dat de olieprijs niet verder oploopt. Signify won 0,5 procent. Het verlichtingsbedrijf neemt afscheid van zijn financieel directeur Stéphane Rougeot, die om persoonlijke redenen vertrekt. Daarnaast wil het bedrijf de termijn van topman Eric Rondolat met vier jaar verlengen. Rougeot wordt tijdelijk opgevolgd door René van Schooten.

In Londen kelderde Aston Martin 14 procent. De Britse producent van luxe voertuigen gaf een winstalarm vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Aston Martin zegt verder in gesprek te zijn met potentiële investeerders. De Canadese miljardair Lawrence Stroll zou willen instappen bij het bedrijf.

De euro was 1,1179 dollar waard tegen 1,1186 dollar een dag eerder. De olieprijzen vielen wat terug na de opmars in de afgelopen dagen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 62,88 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent in prijs tot 68,45 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

861,89 13:43
-3,47 -0,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links