Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Baas BoE geeft klimaatwaarschuwing af

Baas BoE geeft klimaatwaarschuwing af

LONDEN (AFN) - De wereld staat een onomkeerbare verwarming te wachten als bedrijven niet snel hun prioriteiten verleggen. Daarvoor waarschuwt Mark Carney, die binnenkort vertrekt als het hoofd van de centrale bank van Engeland, Bank of England. Hij deed zijn uitlatingen op de Britse radiozender BBC Radio 4.

Volgens Carney reageert de financiële sector te traag als het gaat om het afbouwen van investeringen in fossiele brandstoffen. Het huidige beleid van pensioenfondsen is volgens hem gelijk aan een opwarming van de aarde met 3,7 tot 3,8 graden Celsius. Dat is veel meer dan het maximum van 1,5 graden Celsius die wordt geëist door regeringen en afgesproken is in het klimaatakkoord van Parijs.

Carney gaat volgend jaar aan de slag als speciaal gezant van de Verenigde Naties voor klimaatactie en -financiering. Hij heeft de klimaatproblemen vaker aangekaart. Dan gaat het niet alleen om de problemen die de kwestie geeft voor de wereldbevolking, maar ook om die van bedrijven en investeerders. De vraag voor ieder bedrijf, financiële instelling, vermogensbeheerder, pensioenfonds of verzekeraar is volgens hem nu: Wat ben jij van plan?

Reacties

119 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. erjee-ff 30 december 2019 11:20
  Het is goed om te zien dat Carney alvast praat naar de mond van zijn nieuwe baas, uitstekende strategie.

  Maar er zijn natuurlijk nogal wat vraagtekens te plaatsen bij de zaken die Carney aanhaalt. Waarom moeten investeringen in fossiel versneld afgebouwd worden als de consensus is dat fossiel nog tot in lengte van jaren een onderdeel van de energiemix zal vormen?

  Waar komen de genoemde temperaturen vandaan? 3,7 graad, waarom niet 3,6? Of 3,9? En die genoemde 1,5? Welke modellen liggen daaraan ten grondslag? En wat is de spreiding in uitkomsten van die modellen? Wat zijn de validatiemethodes van die modellen? Hoe weet Mark zo zeker wat wetenschappers niet zeker weten?

 2. forum rang 5 Knight V 30 december 2019 11:25
  Wat een malloot.
  Het wordt echt tijd om de wereld te veranderen want de klimaat idioten worden extremer.

  Ze zeuren over klimaat, oerwouden...

  En wat gaan we doen dan ??

  Gaan we AMG niet meer financieren.??
  Hebben ze de open pit wel eens gezien voor het afgraven naar grond/delfstoffen.

  Dus we gaan alles stoppen met produceren van elektrisch auto, mobiel, auto...

  De grootste Hoax.

 3. erjee-ff 30 december 2019 11:43
  quote:

  pieren schreef op 30 december 2019 11:36:

  Wat een scepsis allemaal heren?

  Zijn jullie ook deskundig op klimaatbeleid?

  Of is het een kwestie van baudet/trump napraten om maar niks hoeven te doen?
  Je kunt ook alles wat lieden als Carney vertellen als zoete koek slikken zonder kritische vragen te stellen. Dat noemen ze ook wel religie.
 4. ruud71 30 december 2019 11:44
  quote:

  pieren schreef op 30 december 2019 11:36:

  Wat een scepsis allemaal heren?

  Zijn jullie ook deskundig op klimaatbeleid?

  Of is het een kwestie van baudet/trump napraten om maar niks hoeven te doen?
  Die scepsis komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.
  We zijn immers al jaren voor de gek gehouden door de elite in deze wereld.
  Jan met de pet mag hier voor opdraaien en die is het een keer zat.

 5. raadzaam 30 december 2019 11:47
  quote:

  objectief schreef op 30 december 2019 11:21:

  Deze man herhaalt wat we al lang wisten, we zijn veel te laat met de klimaataanpak. De politiek neemt nu spoedmaatregelen die ze 10 jaar geleden hadden moeten nemen. Fors aanpakken die CO2 uitstoot.

  Lekker demonstreren: Vervolgens lekker vuurwerk kopen, fikkie stoken en massaal gaan bekijken op Duindorp, de Max-gekte in Zandvoort heilig verklaren, alle drugsgerelateerde festivals bezoeken, je plasticrommel rondslingeren in de natuur, je afval al of niet rijdende uit de auto kiepen waarin de asbak altijd schoon blijft, staken met de schooljeugd en geen belasting betalende studenten voorop, alles wat we eten en uitstoten als ongepast of onwenselijk beschouwen, de religiën en omroepen laten roeptoeteren wat ze maar willen qua geboortepolitiek, de defensie of verdediging van Europa overlaten aan de VN!
  , BN-ers en rijken kennen de verplichtingen zelden,maar weten anderen voor hun karretje te spannen, wanneer leert de mens eens consequent en autonoom te denken en handelen?

  Een gezonde kijk op natuur en de historie voor 2020 en later toegewenst.
 6. forum rang 5 Japio_ 30 december 2019 11:50
  quote:

  luuk4 schreef op 30 december 2019 11:14:

  Iemand nog wat gehoort over de ozonlaag,zure regen? Wat een hysterie elke keer een nieuw verzinsel ach als het maar geld oplevert deze bangmakerij.De man is geeneens een deskundige het lult maar wat en de klimaatsekte gelooft het.
  Beschamend dat zoveel onbenul hier een platform krijgt. Lees je eerst eens in en begin met DDT, koolteer, zwavel, asbest en kom dan nog eens terug als je met de grote mensen mee wilt praten.
119 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links