Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeerders klagen Danske Bank aan om schandaal

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Een groep internationale investeerders wil een schadevergoeding van Danske Bank. De investeerders, verenigd in de stichting ISAF-Danske, zijn daarom een rechtszaak begonnen. Ze vinden dat Danske Bank beleggers jarenlang heeft misleid door niet te openbaren dat een deel van de opbrengsten en winsten afkomstig waren uit witwaspraktijken waar Danske niets tegen deed.

ISAF-Danske vertegenwoordigt onder meer pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders uit diverse landen. Gezamenlijk hebben die bedrijven en institutionele investeerders naar eigen zeggen biljoenen euro's onder beheer. Ze willen ongeveer 1,5 miljard Deense kroon, omgerekend zo'n 200 miljoen euro.

Danske Bank wordt in de Verenigde Staten en een aantal Europese landen onderzocht vanwege het niet controleren waar ongeveer 200 miljard dollar vandaan kwam, die via de Estse tak van de bank stroomde tussen 2007 en 2015. Een deel van dat geld is waarschijnlijk crimineel geld dat op deze manier werd witgewassen.

Danske zegt zichzelf tegen de claim te zullen verdedigen. ISAF-Danske sluit niet uit dat er meer rechtszaken zullen volgen tegen de bank.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danske Bank
ING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 202,100
    +0,65% +1,300
  2. ING Groep 16:39
    15,122
    +1,31% +0,196

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links