Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kremlin: aanleg gaspijpleiding Nord Stream 2 gaat door

BERLIJN/MOSKOU (AFN/AFP/DPA) - De aanleg van de gaspijpleiding Nord Stream 2 door de Oostzee van Rusland naar Duitsland gaat ondanks Amerikaanse sancties gewoon door, aldus het Kremlin. "Rusland voert economische projecten uit, ongeacht de sancties van wie dan ook."

President Donald Trump heeft wetgeving getekend, waarmee de VS strenge economische sancties opleggen aan ondernemingen die zijn betrokken bij de aanleg. Het Nederlands-Zwitserse bedrijf Allseas heeft het werk aan de pijpleiding meteen stilgelegd.

Washington is tegen de pijpleiding, omdat het Kremlin daarmee meer invloed in West-Europa zou krijgen. Het Russisch-Duitse project van 10 miljard euro, is echter al bijna af. Berlijn heeft de Verenigde Staten er zaterdag van beschuldigd zich in de binnenlandse aangelegenheden van Duitsland te mengen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Navigatix 21 december 2019 15:29
    De aanleg van de pijpleiding over land is bijna klaar (maart 2020) en is goed voor Duitsland, Polen, Tsjechie en Oostenrijk. Deze landen krijgen allemaal een aftakking. Terwijl Nederland zegt van het gas af te willen, gaat de rest van Europa juist aan het gas. Nederland wil waarschijnlijk weer eens voorop lopen en het beste jongetje van de klas worden. Ik zou zeggen, rustig aan met die veranderingen, voorlopig gewoon gas blijven stoken.
  2. forum rang 4 holenbeer 21 december 2019 17:49
    quote:

    mok schreef op 21 december 2019 15:14:

    We moeten toch allemaal van het gas af? Waar is die pijpleiding dan goed voor? Weggegooid geld, had beter een zonnepark voor aangelegd kunnen worden.
    Moeten is een groot woord. Een deel van de mensheid wil dat. Dat deel van de mensheid ziet volgend jaar weer verkiezingen tegemoet.
    Voorlopig gebruiken we nog veel gas. Buitenlands gas zorgt niet voor aardbevingen onder Groningen. Je kan er ook waterstof van maken en de CO2 opslaan. Of gewoon direct elektriciteit en de CO2 opslaan.
    Ben bang dat de ferme taal nu over een tijdje minder ferm is. Het staat nu wel stoer ivm Groningen, maar als die winning eenmaal afgelopen is denk ik dat we vrolijk ander gas gaan stoken.
  3. forum rang 7 leek2018 21 december 2019 18:14
    quote:

    mok schreef op 21 december 2019 15:14:

    We moeten toch allemaal van het gas af? Waar is die pijpleiding dan goed voor? Weggegooid geld, had beter een zonnepark voor aangelegd kunnen worden.
    Alles is weggegooid geld, ook windmolens en zonnepanelen. Het is niet innovatief. Innovatief is als je gebruik maakt van veranderende omstandigheden. Als temperatuurstijging zo'n probleem is, dan moet je zoeken naar mogelijkheden om daar gebruik van te maken en misschien gaat de temperatuur daardoor wel weer dalen.
  4. Traveler@repair 22 december 2019 00:08
    Wordt tijd voor een grote Piratenpartij met Groen Recht in het vaandel !
    CO2...meer CO2 dan gaand e porien in de planten dichter zitten, heeft de plant minder water nodig en verdampt minder water. Meer CO2 --> minder woestijn. Minder CO2 --> meer woestijn. "Bio-massa" wordt in grotere mate bomen die zijn omgehakt voor "ecologische zandvlaktes", woestijnen dus. Gas wordt afgefakkeld, want er is teveel van, beter benutten lijkt me handiger. Schepen vervuilen het meest, vervuilen is niet CO2 maar zwaveltroep enz. De Ecoliner, schepen met zeilen en behoud vand e motor.. wordt nog steeds tegengewerkt. En..vliegtax zou moeten, terwijl er subsidie zit op kerosine. Afschaffen van die subsidie lijkt me handiger, werkt ook zuinigere toestellen in de hand. Groen Recht kan de oplossing zijn van vele zogenaamde problemen die ons worden voorgehouden om het grote probleem, de schuldenpiramide, uit zicht te houden.
  5. Backwardation 22 december 2019 01:22
    Ongelofelijk dat Amerika probeert om dit te dwarsbomen.
    Zelfs zijn ze bezig met het zeer vervuilende schaliegas.
    Wanneer zeggen wij een stof hier en niet verder tegen de Amerikanen?
    Vroeger stond de usa voor vrije markt. Nu kunnen ze alleen (tot wij hen stoppen)met sancties en oorlogen
    Nummer 1 blijven.
    Het wordt tijd dat wij als Europa eens een vuist maken!
  6. forum rang 6 Chiddix 22 december 2019 06:48
    quote:

    Traveler@repair schreef op 22 december 2019 00:08:

    Wordt tijd voor een grote Piratenpartij met Groen Recht in het vaandel ! Schepen vervuilen het meest, vervuilen is niet CO2 maar zwaveltroep enz.
    En nu wil Trump een Armada(schepen) inzetten , om Europa van gas te voorzien. Eerst zorgen, dat Nordstream 2 vastloopt.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links