Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chemiebedrijf BASF doet bouwchemicaliën van de hand

LUDWIGSHAFEN (AFN/RTR) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft een divisie voor chemicaliën die worden gebruikt in bouwmaterialen, verkocht aan de Amerikaanse investeerder Lone Star Funds. Met de overname is ruim 3 miljard euro gemoeid, maakte BASF zaterdag bekend. Het bedrijf doet de divisie van de hand omdat het zich wil richten op activiteiten die meer winst opleveren. In het derde kwartaal van 2020 zal de overname worden afgerond.

In november werd al bekend dat beide partijen met elkaar in onderhandeling waren. BASF kocht de divisie in 2006 voor 2,7 miljard euro van zijn Duitse branchegenoot Degussa.

BASF is 's werelds grootste multinationale chemieconcern. Vorig jaar maakte het bedrijf een omzet van zo'n 63 miljard euro. In totaal werken er 122.000 mensen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Na rampjaar is chemiebedrijf BASF op jacht naar eerherstel
  2. 23 feb BASF blijft in zwaar weer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BASF

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 21 december 2019 12:24
    Wij hebben ons ouwe trouwe bouwbedrijf,met de kerstborrel nog maar weer eens opgezocht,om afscheid te nemen van ons meest belangrijke aanspreekpunt;de alles kunnende,wat het kantoor betreft,personeelschef,namens de ouwe hap heb ik gezegd;jan,namens blokland internationel,gaat het je in alles wel,de oudjes dunnen steeds meer uit!
    Vorige week zag ik onder mijn weekcolumm een leuke reaktie staan,dank je wel!
    Maar daar onder stonden minder leuke,de agnost,ik ben je naam kwijt,stelde dat ik mijn geloof gebruikte,om me op een ordinaire manier te verrijken,ik denk dat dit trappen onder de gordel is,jan belegd in 2 veerkrachtige,ciclische waarde bedrijven,door hun goede ekonomische en sociale beleid behoren ze bij de toppers van hun sektor,met een open Bijbel kan jan met een gerust hart hun aandelen kopen,jan heeft de meeste besies onder de 20 euro gekocht en de meeste aperammetjes onder de 22 euro,nooit probeert jan zich met short en long en optie construkties over de rug van andere aandeelhouders te verrijken,dat ik geen graaizieke geldwolf ben kan je wel zien,uit het feit,dat toen vader en moeder en een broer voor altijd hun hoofd neerlagen,mede door mijn toedoen de erfenissen,rechtsstreeks richting de kinderen gingen,bovendien doe ik verschillende steenrijke amerikaanse beleggers na,zij geven een deel van hun superwinsten weg aan goede doelen,jan steunt,veel kleiner,uiteraard organisaties,die het eeuwig schatrijk makende WOORD weggeven,voortaan netjes boven de gordel blijven,lieve agnost!!
    NR2 beschouwde mij als zo'n belachlijk antiek geval,die nog in die fabeltjes van de Bijbel gelooft,weet wel dat de uitvinder van de evolutie theorie op zijn sterfbed zei; en toch zat ik er naast en hadden de Bijbelgetrouwe gelovigen gelijk!!
    dat wetenschap en Bijbel prima samen kunnen gaan,heb je vorig jaar en ook dit jaar prachtig kunnen zien in de uitzendingen van de eo;andries(knevel)en de wetenschappers,leestip;de zondvloed van prof rheewinkel,dan zie je dat de aardlagen de evolutie tegenspreken en een dikke streep onder de waarheid van GODS WOORD zetten!!
    Op de beurs speelde de plusmuziek bij mij weer de boventoon,het aexje ging +1,1%,jan het dubbele,we doen toch niet aan broodnijd,he vrienden,als de wijd en breed beste beursstrategie;buy the dip,zeer leuke resultaten opleverd,wie de altijd waardevolle artikelen van value jaegers volgt,kan zien,dat jan zijn spin offje aperam,veel beter dan het moeder bedrijf arcelor presteerde!!
    Vanavond heerlijk naar de schitterrende grote kerk van breda,daar zal mijn grote vriend andre plaats nemen achter het fenomenaal mooie 4klaviers hoofdorgel en de ,denk ik stampvolle kerk op wonderschone wijze begeleiden op uitmuntend mooie kerst gerelateerde bovenstempsalmem,ik denk dat de combinatie andre-breda een heerlijke meezing combo zal zijn!!
    MORGENgenieten van de boodschap van de komende,blinkende MORGENSTER,max reger schreef over HEM een giga mooie koraalfantasie!!
    maandag kijken of we ons beurs resultaatje,op een eerlijke wijze op kunnen krikken naar +60%,we zijn er al heel dicht bij,met mijn humorvolle Super Goeie Partijman,die heel veel van zingen en Israel houdt,zeg ik SJALOOM!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BASF

51,110 22 apr
+0,670 +1,33%
Premium

Na rampjaar is chemiebedrijf BASF op jacht naar eerherstel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links