Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Britse economie tot stilstand gekomen

Britse economie tot stilstand gekomen

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse economie is in oktober niet gegroeid, maar ook niet gekrompen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van het Britse statistiekbureau.

Economen hadden in doorsnee gerekend op 0,1 procent groei. In september was er nog sprake van een krimp van het bruto binnenlands product van 0,1 procent.

Ook in de drie maanden tot en met oktober bleef het bruto binnenlands product onveranderd ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Dit kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

Onzekerheid over de politieke koers na de brexit speelden vooral de industrie en bouwsector parten. Eind oktober verviel de eigenlijke deadline voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Lepre Chaun 10 december 2019 11:10
  Pond naar hoogste stand sinds 2017 om verwachte verkiezingswinst Johnson
  Het Britse pond is ten opzichte van de euro naar het hoogste niveau sinds april 2017 gestegen. Op het hoogtepunt kreeg je maandag voor een pond 1,191 euro. Het pond is in trek, vanwege de verwachte verkiezingsoverwinning van de Conservatieve Partij bij de Britse Lagerhuisverkiezingen van donderdag.
  Een meerderheid voor de 'Tories' zorgt voor minder onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk, argumenteren investeerders. Met een meerderheid voor Johnson is er meer zekerheid over hoe de Brexit afgerond wordt, namelijk met de door Johnson onderhandelde deal. Als Labour zou winnen, worden die plannen weer bij het grofvuil gezet en zullen er nieuwe onderhandelingen met de Europese Unie volgen.

  Daarnaast verandert er minder voor de Britse economie bij een verkiezingsoverwinning van de Conservatieve Partij. De Labour-partij van Jeremy Corbyn wil de Britse economie radicaal veranderen, onder meer door de belastingen voor bedrijven flink te verhogen, iets waar investeerders niet zo happig op zijn.

  Misschien is de brexit toch een goede keuze geweest en stevent de VK toch niet op een dieptepunt af. Iedereen schijnt alles van te voren al te weten, we hebben gezien bij de vorige recessie hoe goed economen kunnen "verwachten" toen zaten ze er ook compleet naast.
 2. forum rang 8 gokker 10 december 2019 11:24
  quote:

  suske wiet schreef op 10 december 2019 11:12:


  De Britten zijn het zat en willen een oplossing .
  Als ze stemmen op Boris komt er een .
  Goed of slecht (die vraag word niet meer gesteld )


  Dat de Conservatieven de meeste zetels gaan krijgen, is zeker.
  Maar dat betekent nog niet dat de blokkade in het parlement verdwijnt.
 3. forum rang 4 theo1 10 december 2019 11:37
  Dit soort berichten suggereert veel meer nauwkeurigheid dan er in werkelijkheid is. Er zit een foutmarge van meerdere tienden van een procent op de meting van de BBP groei. Dus gaan roepen dat er geen recessie is bij 0.1% groei, stilstand bij 0% groei en recessie bij -0.1%, is totaal betekenisloos. Pas bij een cijfer van 0.5% kan je er redelijk zeker van zijn dat het in werkelijkheid niet negatief is. Zelfde de andere kant op. De media zouden moeten ophouden met dit soort scorebordjournalistiek want dat verhult alleen maar het zicht op de werkelijkheid.

  Kortom: de Britse economie is ergens in de omgeving van 0% gegroeid. Dat kan iets negatief zijn, maar ook iets positief. Meer is er niet van te zeggen.
 4. forum rang 5 Debo 10 december 2019 13:18
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 10 december 2019 11:10:  Misschien is de brexit toch een goede keuze geweest en stevent de VK toch niet op een dieptepunt af.


  Dat is wel zeker. Dat brussel, en onze regering, ons wil doen geloven dat de Britten zo ongeveer ten dode zijn opgeschreven, is alleen maar om ons trachten te overtuigen dat we in de EU moeten blijven. Brussel heeft al gezichtsverlies geleden en dat wordt nog erger als de Britten er straks uit zijn en als blijkt dat ze de EU helemaal niet nodig hebben. Meerdere landen zullen dan volgen indien het Brusselse nazibeleid niet veranderd.
  Nexit graag en het liefst zo snel mogelijk.
 5. forum rang 8 gokker 10 december 2019 13:34
  quote:

  Debo schreef op 10 december 2019 13:18:


  [...]
  Dat is wel zeker. Dat brussel, en onze regering, ons wil doen geloven dat de Britten zo ongeveer ten dode zijn opgeschreven, is alleen maar om ons trachten te overtuigen dat we in de EU moeten blijven. Brussel heeft al gezichtsverlies geleden en dat wordt nog erger als de Britten er straks uit zijn en als blijkt dat ze de EU helemaal niet nodig hebben. Meerdere landen zullen dan volgen indien het Brusselse nazibeleid niet veranderd.
  Nexit graag en het liefst zo snel mogelijk.


  het mag blijkbaar allemaal tegenwoordig
 6. forum rang 6 het zwaard 10 december 2019 14:38
  Beurzen sinds januari 2019 : AEX +23.45%/ CAC +24.12% / DAX 24.70% en Londen FTSE +7.60% .Cijfers spreken voor zichzelf alsook het vertrouwen in de beurzen. Indien Boris niet wordt verkozen eindigt de FTSE nog lager dit jaar, vermits Labour een anti kapitalistisch beleid wil voeren en de Liberalen een te kleine partij zijn. Maar zelfs bij winst van de Conservatieven blijft het nog koffiedik kijken of de Britten uit of in de EU willen blijven.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links