Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING-baas wil Europese bankenunie verdiepen

ING-baas wil Europese bankenunie verdiepen

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse voorstel om de Europese bankenunie te verdiepen heeft de steun van ING-baas Ralph Hamers. Hij schaarde zich in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag achter de plannen.

Volgens Hamers zou een bankenunie kredietverstrekkers versterken. "Het banksysteem zou stabieler en efficiënter zijn. Maar één belangrijk element ontbreekt nog en dat is het Europese depositogarantiestelsel. Dit is de enige manier om de bankenunie te voltooien. Dit moet absoluut gebeuren", zo zei hij.

Met de bankenunie wil de EU grofweg drie doelen bewerkstelligen. De unie wil zorgen voor verdere financiële stabiliteit door een depositogarantiestelsel, gelijke regels voor banken in Europa, en sneller ingrijpen dan voorheen bij problemen.

Risico's verminderen

Volgens een recent plan van de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz, zou Duitsland bereid zijn om meer samenwerking te overwegen bij het garanderen van deposito's. Duitsland was juist jarenlang tegen een dergelijke stap.

De Duitse geste kwam met een lijst van eisen gericht op het verminderen van risico's in de Europese banksector. Zo zouden onder meer limieten gesteld moeten worden aan de hoeveelheid schulden die bij banken uit kunnen staan zonder dat voorzieningen worden getroffen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2019 09:52
    Grapjassen...
    Ze vergelijken NL en DtsL met andere landen, alsof het normale zaak vd wereld is.
    Denk je nou echt dat wij rekening gaan open bij een Poolse Bank.
    CEO's zijn ook vh padje af, ze kunnen niet meer logisch nadenken. 17 landen die zoveel van elkaar verschillen, qua cultuur, normbesef, zakendoen, discipline en (haha) depositogarantie.

    EU is een farce. Zelfs ten tijde van een handelsoorlog kunnen ze niet eens profiteren om een groei te bewerkstelligen of betere samenwerking met de Chinezen.
    Staan langs de zijlijn en dan verbaast zijn dat er geen groei is, maar wel reklame maken om banken op 1 lijn te krijgen... wat een stupiditeit.
    Een CEO moet zich druk maken, waarom de economie niet groeit als ze maandenlang 20 miljard krijgen.

  2. sniper22 1 december 2019 12:21
    Vanwege aanstaande liquiditeitsproblemen wordt het de grote banken te heet onder de voeten....waar rook is is vuur...2020...het jaar van een nieuwe bankencrisis in Europa....deutsche bank zit volledig onder de schulden en zal bij een crisis als eerste ontmanteld worden.....oeps....nu snap ik waarom de grote banken de bankenunie willen verdiepen-..om hun zelf veroorzaakte shit te verdoezelen voor de burger...roofbanken zijn het geworden in plaats van spaarbanken.
  3. Jos2233 2 december 2019 10:37
    Redelijk veel ongefundeerde negativiteit hier. Een verdieping van de banken unie zou de EU veel goed doen. Een verdieping is juist bedoelt om de belasting betaler er buiten te houden als er een bank omvalt en het spreekt voor zich dat het geld efficiënter wordt uitgeleend als er een banken unie is. De reden dat deze er nu nog niet is, is de angst dat (Zuid) Europese banken te veel oninbare schulden op de balans hebben staan. De laatste paar jaar zijn deze schulden fors verminderd en wordt het hoog tijd voor een verdieping van de banken unie.
    Zeer goed plan!
  4. Bill Warren 2 december 2019 14:51
    Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
    Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.
  5. Jos2233 2 december 2019 16:29
    quote:

    Bill Warren schreef op 2 december 2019 14:51:

    Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
    Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.

    Ja Bill, als er na voltooiing van de banken unie banken omvallen moeten andere banken daar voor opdraaien. De laatste paar jaar is de schuld positie van Zuid Europese banken fors verbeterd. Het grootste probleem in de EU is Deutsche Bank. Het voordeel is dat het geld veel efficiënter kan worden uitgeleend en aangetrokken. Voor bank aandelen is een verdieping van de bank unie een zeer groot belang. Europese banken hebben een enorme onderwaardering t.o.v. Amerikaanse banken. Deze onderwaardering kan hiermee worden verminderd.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,600 23 apr
0,000 0,00%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links