Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkoop onderdelen stut winst Rémy Cointreau

PARIJS (AFN) - Drankenproducent Rémy Cointreau heeft de eerste helft van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een hogere winst. Dat was vooral te danken aan de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen in Oost-Europa. Zonder die eenmalige opbrengsten was er juist sprake van een lager resultaat.

Het bedrijf achter luxedrankmerken als Rémy Martin en Louis XIII behaalde een winst van 90,5 miljoen euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zonder de opbrengsten uit de verkoop van distributieactiviteiten in Tsjechië en Slowakije aan Jägermeister, zou het resultaat juist 5,6 procent lager zijn uitgevallen.

Vorig maand maakte de Franse drankenmaker al melding van een gedaalde omzet. Onder andere de onrust in Hongkong speelt het bedrijf parten. De autonome Chinese regio is doorgaans een belangrijke markt voor verkopers van luxeproducten, zoals de cognac en likeur van Rémy Cointreau. Door de protesten en confrontaties van demonstranten met de politie blijven toeristen nu massaal weg uit Hongkong.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols
Rémy Cointreau

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Lucas Bols 11,720 07 mei
    +0,020
    +0,17%
  2. Rémy Cointreau 166,000 07 mei
    -1,000
    -0,60%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare