Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoger overnamebod op bouwer VolkerWessels

Hoger overnamebod op bouwer VolkerWessels

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn bod op bouwbedrijf VolkerWessels verhoogd. De investeerder doet nu een bod van 22,20 euro per aandeel. Daar zit wel het interim dividend al bij.

Eerder was nog sprake van een bod van 21,75 euro per aandeel, ook inclusief interim dividend. Het bestuur en de commissarissen van VolkerWessels steunen het bod met een totale waarde van bijna 1,8 miljard euro. Afronding van de transactie wordt voorzien in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Reggeborgh zal bij het verkrijgen van minimaal 95 procent van de aandelen VolkerWessels van de beurs halen. Dat zou niet de eerste keer zijn. In 1989 kreeg VolkerWessels voor het eerst een beursnotering en in 2003 verdween het bedrijf weer van beurs toen Reggeborgh het overnam.

Goed bod Reggeborgh

Later verkocht het investeringsfonds een deel van VolkerWessels, maar beetje bij beetje kwam het bouwbedrijf weer in de oude vertrouwde handen.Twee jaar geleden besloot Reggeborgh ongeveer een derde van de aandelen VolkerWessels opnieuw naar de beurs te brengen. De opbrengst wilde het investeringsfonds gebruiken om het familiekapitaal meer te gaan spreiden. Nu probeert de familie Wessels dus toch weer de volledige controle over het bouwbedrijf in handen te krijgen.

In een toelichting liet VolkerWessels weten dat sommige aandeelhouders lauw reageerden op het eerste bod van Reggeborgh. Ook sommige analisten vonden dat bod aan de lage kant. Er werd vervolgens onderhandeld en dat leidde volgens VolkerWessels tot het nieuwe voorstel. Het bestuur van het bouwbedrijf spreekt nu van een "goed bod" van Reggeborgh en raadt aandeelhouders aan in te stemmen.

OpenIJ-project

VolkerWessels opende ook de boeken over de eerste negen maanden van het jaar. Het bedrijf zag de omzet met ruim 14 procent aandikken tot bijna 4,8 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 148 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 130 miljoen euro. VolkerWessels voorziet een stijging van dit resultaat dit jaar tussen de 4 en 7 procent.

Het orderboek kwam uit op iets meer dan 9 miljard euro. VolkerWessels nam verder in het derde kwartaal een extra last van 1 miljoen euro op het OpenIJ-project. Die sluisopdracht in IJmuiden heeft de onderneming, en samenwerkingspartner BAM, al vele miljoenen gekost. In totaal is nu 76 procent van het project klaar en wordt er door VolkerWessels een verlies tussen de 77,5 miljoen euro en 110 miljoen euro op geschat. Het bedrijf heeft een voorziening voor een verlies van 115 miljoen euro.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. don55555 12 november 2019 11:13
    Naar de beurs gaan als er allemaal tegenvallers in het verschiet liggen en als de koers dan gedaald is weer de boel terugkopen, op een moment dat de K/W heel laag is en de winst weer toeneemt en de toekomst zonnig is, want er is een bouw achterstand en de bleeders zijn opgelost. Trap er niet in, niet ingaan op dit bod en lekker je 4/5/6% dividend blijven pakken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links