Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Geld voor opvolger XS4ALL na 1 dag al binnen

Geld voor opvolger XS4ALL na 1 dag al binnen

AMSTERDAM (AFN) - Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven is een crowdfundingsactie begonnen. Met het geld willen de initiatiefnemers een eigen provider opzetten, omdat KPN het merk XS4ALL wil opheffen. Die crowdfunding heeft na één dag al 1,5 miljoen euro opgeleverd, meer dan het streefbedrag van 1,25 miljoen euro. De inzameling stopt bij 2,5 miljoen euro, maar misschien komt er nog een tweede ronde.

De nieuwe provider wordt maandag gepresenteerd, op 11 november, om 11:11:11 uur. Uiterlijk begin volgend jaar moeten de eerste klanten op internet zijn aangesloten. De provider moet ook telefonie en televisie bieden. "Er is een enorme gemeenschap van mensen die veiligheid, privacy en vrijheid op internet belangrijk vinden", zegt Kirsten Verdel van XS4ALL Moet Blijven.

Volgens Verdel moet het bedrijf na 3 jaar zo'n 25.000 klanten hebben om rond te komen. "We hebben geen behoefte aan een groot marktaandeel. We willen een goede provider zijn die goede kwaliteit biedt, met innovatieve producten, en met een klantenservice die er echt is."

Gemiddeld 900 euro

In totaal hebben meer dan 1700 mensen geld gestoken in de plannen. Gemiddeld gaven ze bijna 900 euro. Ze krijgen het de komende jaren terug met 3 procent rente.

Moederbedrijf KPN wil dat de honderdduizenden klanten van XS4ALL verhuizen naar KPN zelf. De ondernemingsraad van XS4ALL is naar de rechter gestapt om dat te voorkomen. Ook XS4ALL Moet Blijven ziet de integratie niet zitten. Verdel: "De idealen van XS4ALL zijn zo diep verankerd, die cultuur kun je niet zomaar even kopiëren. KPN heeft geen enkel inzicht getoond in wat de overwegingen van mensen zijn. Het kwartje valt maar niet. Eigenlijk heb ik de hoop opgegeven dat XS4ALL blijft bestaan."

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 alrob 5 november 2019 19:58
  Dit bericht maakt duidelijk dat er een mooie markt is voor een provider die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat kwaliteit wat extra kost is voor velen geen probleem. Geldt ook in beginsel voor brokers, maar dat extra kosten mag niet te veel zijn, en dat hebben meerdere brokers niet door.
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 november 2019 20:04
  quote:

  Erik9400 schreef op 5 november 2019 17:58:


  Ha ha ha ...lachen...mensen willen meer betalen voor XS4ALL maar dat is gewoon netwerk kpn met ander logo en andere klantenservice...wel duurder

  Dat is het NU, maar een nieuw bedrijf kan alle netwerken gebruiken en is niet meer gebonden aan de KPN.

  Het is een feit dat de klanten van XS4All meer tevreden zijn dan de klanten van andere netwerken; hoe dat mogelijk is op het netwerk van KPN is mij nooit duidelijk geworden.
 3. forum rang 4 rien-ne-va-plus 5 november 2019 20:13
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 5 november 2019 20:04:


  [...]
  Dat is het NU, maar een nieuw bedrijf kan alle netwerken gebruiken en is niet meer gebonden aan de KPN.

  Het is een feit dat de klanten van XS4All meer tevreden zijn dan de klanten van andere netwerken; hoe dat mogelijk is op het netwerk van KPN is mij nooit duidelijk geworden.
  zou je daar onderzoek in willen doen
 4. WGHM 5 november 2019 22:35
  In navolging van wat ik net schreef: ik ga zeker over naar de opvolger van XS4ALL. Mijn ervaringen met KPN zijn heeeel heeeeeeel erg slecht. Geen incidenten, maar een reeks van klachten, 15 jaar lang. Ik ga nooit vrijwillig klant van KPN worden. Dat bedrijf heeft het bij mij keer op keer verkloot.
 5. Apae 6 november 2019 08:08
  Driemaal is mijn toenmalige internet provider overgenomen door KPN. Vanaf het moment dat ook het abonnement op KPN netwerk werd overgezet werd het telkens minder. Sinds ik glasvezel heb ben ik bij XS4ALL, tot mijn verbzing is dat op KPN netwerk wel betrouwbaar. Ik heb geen vertrouwen dat het bij KPN zelf ook maar redelijk goed zou gaan. Dus zeker interesse in de voortzetting van XS4ALL! Harde eis: een fixed IP adres.
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke 2,747 15:06
+0,001
+0,04%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare