Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unibail optimistisch over winstraming 2019

Unibail optimistisch over winstraming 2019

PARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield (URW) is positief gestemd over de winstverwachting voor heel 2019. Het in Amsterdam genoteerde vastgoedconcern gaf aan te verwachten dat de winst per aandeel aan de bovenkant zal uitkomen van de in juli uitgesproken bandbreedte. Toen krikte Unibail zijn prognoses op.

Het bedrijf rekent voor dit jaar op een aangepaste terugkerende winst per aandeel (areps) van 12,10 tot 12,30 euro. Over de eerste negen maanden steeg de totale omzet van het bedrijf met 26 procent tot meer dan 2,7 miljard euro. Dat komt vooral door de overname van het Australische Westfield vorig jaar, aldus de onderneming. Daar stonden wel desinvesteringen afgerond in 2018 en 2019 tegenover.

De bruto-huurinkomsten gingen met 22 procent omhoog tot bijna 2,3 miljard euro. Unibail sprak van solide groei in Centraal-Europa, Oostenrijk en Duitsland.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 feb Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit
  2. 12 okt Unibail verkoopt groot Frans winkelcentrum 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Terechter 29 oktober 2019 07:12
    De kunst met beleggen is altijd om de beste bedrijven in hun soort te vinden. Unibail Rodamco behoort al heel lang tot de top van vastgoedfondsen. Het is knap dat ondanks een moeilijke winkelmarkt, het bedrijf zo goed blijft presteren. Het bedrijf is nog steeds goedkoop op ruim 140 euro. Denk alleen maar aan het zeer hoge dividend van dit moment, waarbij ik geen enkele twijfel heb dat dit in de toekomst niet gehandhaafd kan blijven en zelfs waarschijnlijk nog licht kan groeien. Een aanrader voor zowel de korte als de lange termijn.
  2. Grote Ogen 29 oktober 2019 11:16
    Unibail Rodamco
    Unibail Rodamco (-1,7%) kwam gisteren nabeurs met prima kwartaalcijfers langs, maar toch reageert de markt lauwtjes. Het management van het winkelvastgoedfonds verhoogt de winstverwachting voor dit jaar en denkt dat de winst per aandeel aan de bovenkant zit van de eerder afgegeven bandbreedte van €12,10-12-30.

    Dit betekent dat beleggers iets meer dan 11 keer de getaxeerde winst over dit jaar moeten betalen. Niet duur, maar die lage waardering wordt verklaard doordat de markt er vanuit gaat dat het voor het winkelvastgoedfonds moeilijk wordt om de huren te verhogen.

    Helemaal als het slecht gaat met de wereldwijde economie zullen de nodige winkeliers kopje onder gaan. Vooral de winkels die gevestigd zijn in de dorpen en kleine steden. Unibail Rodamco heeft echter voornamelijk vastgoed zitten in de grote steden. Een belangrijke reden waarom de IEX Beleggersdesk het een kansrijk aandeel vindt.
  3. [verwijderd] 29 oktober 2019 12:04
    Opnieuw een verhoging van de verwachtingen terwijl de koers tijdelijks zelfs meer dan gehalveerd is geweest.
    Aan de andere kant zijn er aandelen die met nauwelijks extra verbetering meer dan verdubbeld zijn.

    En dan aankaarten dat stel dat het veel slechter gaat met de economie tja dan moet je Unibail niet hebben.

    Nou als je Unibail al niet moet hebben met die reden dan moet je de rest van de markt zeker niet hebben, daar kan bij vele aandelen in die omstandigheden makkelijk de helft van de koers af, dat gaat bij Unibail vanaf deze koers niet lukken want zover onder NAVVV gaat vastgoed op die locaties van Unibail niet staan.

    Prima value belegging in een tijd waar aandelen historisch belachelijk duur zijn en alleen maar goedkoop lijken als je ze met de nog veel belachelijk duurdere obligaties gaat vergelijken.
  4. [verwijderd] 9 november 2019 15:52
    quote:

    WIBO40 schreef op 29 oktober 2019 16:33:

    De koers is de laatste weken behoorlijk opgelopen, maar mijn inziens te veel Een koers van ca.€ 134, is redelijk te noemen
    Ik heb een heel andere mening, de koers staat nog veel en veel te laag. Vanaf 260 naar beneden, ondanks prima prestaties en goed dividend, naar 140 en dan roepen dat de koers te snel gestegen ofwel eigenlijk te hoog is.. beetje in de war?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

74,600 15:25
+0,680 +0,92%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links