Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Zorgen om klantenverlies bij KPN'

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft in het derde kwartaal weliswaar boven verwachting gepresteerd op de omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda), maar de consumententak heeft het lastig. Analisten van KBC concludeerden dat op basis van de handelsupdate van het telecombedrijf. Daarbij wijzen ze vooral op minder abonnees bij zowel de vaste als de mobiele tak van het telecombedrijf. Ook het percentage klanten dat zowel een vast als een mobiel abonnement heeft, lijkt te stagneren.

Aan de zakelijke kant deed KPN het beter dankzij de afdeling Professional Services. Bij de divisie die zich met communicatiediensten bezighoudt, zette het verval juist door.

Analisten van ING bestempelden de handelsupdate van KPN al met al als positief. In het bijzonder werden de betere omzet en aanhoudende kostenbesparingen aangestipt. De raming over de vrije kasstroom van de onderneming dit jaar van 700 miljoen euro valt lager uit dan waar ING-kenners rekening mee hielden. Daarbij is de prognose van ING naar eigen zeggen al conservatief.

KBC heeft een hold-advies voor KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Datzelfde geldt voor ING. Het aandeel KPN stond vrijdag rond 10.20 euro 2,5 procent hoger op 2,94 euro. Daarmee was het de grootste stijger in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. boswandelaar 25 oktober 2019 15:31
  quote:

  Kaviaar schreef op 25 oktober 2019 14:30:


  Kpn is te duur met alles.

  En ook is KPN kwalitatief beter dan de rest.
  Ik had 'Vodakloot' zakelijk en nu T-Mobile Zakelijk via mijn WG , maar wat een houtje touwtje is dat i.v.g.met mijn persoonlijke producten van KPN . Dan maar iets meer betalen
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke 2,618 17:37
-0,034
-1,28%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links