Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU-leiders benoemen Lagarde tot ECB-baas

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Banana 18 oktober 2019 14:36
  Weer jarenlang 20 miljard per maand in de ekonomie. Net alsof er nu niet al genoeg geld erin is gepompd. Inflatie is er wel alleen de meetpunten zijn alleen voor kerninflatie. Wat een ellende. Zudelijke europese landen moeten hun schulden verminderen en de politici van eurolanden durven niet de rente laten stijgen omdat ze bang zijn dat ekonomie wat terugloopt. Maar een keertje moet de weg terug afgelegd worden en daar durft kennelijk niemand aan.
 2. forum rang 5 Knight V 18 oktober 2019 15:09
  Eerst willen wij allemaal goedkoop geld hebben, lekker lage rente.
  Nu is het laag, willen wij weer hoge rente.

  Wacht maar als het straks 8% wordt. Kijken of wij met heimwee terugdenken aan 0%.

  Ik ben blij met 0% en hypotheek rente van 1,5%. Het mag nog lager van mij.

  Het ligt niet aan zuideuropese landen, maar aan de passiviteit van regering om 20 miljard in de economie te pompen zonder een plek te geven waar je het aan moet besteden.
  Met opkopen van obligaties, daar groeit de economie niet.
  Banken hanteren strengere regels dus 20 miljard gaat gewoon terug naar ECB want ze kunnen het niet en mogen het niet uitgeven.
  Overheden leggen aan bedrijven strengere klimaat eisen, dus WTF waar moet je 20 miljard in stoppen ???.

  2019 en ze hebben nog steeds niet in de gaten, dat het niet werkt.

 3. forum rang 6 Kees1 18 oktober 2019 17:38
  Het gaat erom de grote schuldenlanden (met name Frankrijk en Italie) overeind te houden. Deze landen zijn failliet alleen dat mag niet gezegd worden. Lagarde heeft bewezen twee belangen te dienen, te weten (i) haar eigen belang en (ii) dat van Frankrijk. Die rente gaat de komende acht jaren niet omhoog. Dat betekent ook dat de Nederlandse pensioenfondsen de komende acht jaren niet zullen indexeren, maar als het aan DNB ligt wel korten. Het VK is zo slim geweest niet in de euro te stappen en nu een eigen weg te kiezen.
 4. [verwijderd] 18 oktober 2019 18:15
  Het mag dan leuk klinken, money for nothing, nauwelijks hypotheek rente.
  Je hebt niet veel verstand nodig om te begrijpen dat dit(snel) stukloopt, en we straks de rekening krijgen.
  Werken tot je dood want pensioenfondsen (1.2 biljoen)zijn opgeslokt door EU zuid.
  Nu al mogen de fondsen niet indexeren, terwijl er geld zat in zit, want zij moeten straks de onbetrouwbare obligaties opkopen, i.p.v de ECB.
 5. forum rang 5 Knight V 20 oktober 2019 10:03
  ECB koopt maandelijks staatsobligaties op van de europese landen. De landen zijn zo corrupt dat het geld weer verdwijnt in nietsdoende klimaatmaatregelen of het verzorgen en pamperen van vluchtelingen of oorlogje voeren. 40 miljoentje voor een restauratie ergens in oost europa verdwijnt in zakken van overheid aldaar.

  Geld verdwijnt in 1 oogopslag en is niet gebruikt voor structurele verandering.

  Pensioenfondsen doen niks want ze mogen nml geen obligaties kopen die een bepaalde rating hebben. Gelukkig maar.
  Pensioenfondsen stoppen al hun vermogen in vastgoed en triple AAA stukken.
  20 miljard van ECB gaat de economie niet in en pensioenfondsen zien niks van de 20 miljard.

  We krijgen geld tegen 0% en de burger/bedrijven mogen het niet lenen.

  Overheden krijgen wel het geld door staatsobligaties te verkopen aan ECB en banken kunnen deze slecht renderende stukken uit de balans halen.
  Balansen bij banken zijn opgeschoond en overheden blijven puinhoop maken. Begrotings tekort, passiviteit, brexit oorlog, klimaat oorlog, handelsoorlog.
  Ze zijn bezig om 20 miljard rond te delen want al die vergaderingen en reisjes en onderzoeken kosten geld.

  Als men denkt dat pensioenfonds beheerder single "B" land/bedrijf obligaties kopen, dan hebben jullie het mis.

  Pensioenfondsen hebben idd geld zat omdat wij NL zo dom zijn om flink belastingen af te dragen en premies afdragen voor pensioenen, maar de overheid speelt jarenlang als Sinterklaas en willen het systeem niet veranderen.
  (Wachtgeld regeling, uitkeringen aan mensen die ergens anders wonen dan in NL, enz... blijft maar doorgaan)

  NL is sinds de Euro in problemen geraakt, mede dankzij de zuid europese landen en door het populisme in DenHaag over de Euro.

  Als je bedenkt dat schuld van de Spanjaarden deels veroorzaakt wordt door de spaanse voetbal clubs, dan weten wij ook dat ECB en overheden absoluut niet bezig zn om probleem op te lossen. Zijn de voetbalclubs onder curatele gesteld ? Ook zij worden gepamperd en onderhouden door de regering.

  Pensioenfondsen staan hier buiten. Ze zijn de enige beheerder die echt op onze centjes letten en niet de overheid of EU of ECB.

  Indexering, reken rente... NL overheid is bezig om jarenlang de burger uit te knijpen.
  Dat belastingdienst gelijk krijgt met 4% rendement, verteld genoeg dat overheden, justities, rechterlijke macht, belastingdienst niet meer objectief opereren, maar elkaar het hand boven hoofd houden.

  De burger is sinds de EURO verslachtofferd.
  Pensioenen zal worden overgeheveld aan EU omdat de overheid controle heeft over hoe zij het willen. Terecht of onterecht. Dat is niet van belang. De burger en pensioen moet schikken.

  Ben daarom zo blij dat de boeren opkomen voor hun belang, maar helaas wederom politiek heeft maling aan de burger want hun eigen gouden kasteeltje en Brussel is heilig en laten de boeren in de kou.

  De pensioen gerechtigde zouden in opstand moeten komen, maar dat gaat nooit gebeuren, zelfs niet als 1300 miljard verdwijnt naar Brussel.
  Ligt niet aan zuideuropese landen, maar de laksheid van NL burger om te willen veranderen.

 6. forum rang 9 objectief 20 oktober 2019 10:38
  quote:

  Knight V schreef op 20 oktober 2019 10:03:

  ECB koopt maandelijks staatsobligaties op van de europese landen. De landen zijn zo corrupt dat het geld weer verdwijnt in nietsdoende klimaatmaatregelen of het verzorgen en pamperen van vluchtelingen of oorlogje voeren. 40 miljoentje voor een restauratie ergens in oost europa verdwijnt in zakken van overheid aldaar.

  Je hebt schijnbaar weinig sociaal medeleven; gelukkig doen de politici de goeie dingen. Wen er maar aan!
 7. italiantrader 20 oktober 2019 14:12
  Er worden weer hoge paardjes gereden...pieppiephoi Calimero...

  De gemiddelde Nederlander is 21.000 euro rijker geworden sinds 1999, stelt de Duitse denktank Centre for European Policy in een maandag gepubliceerd rapport.

  In Duitsland heeft men nog meer geprofiteerd van de invoering van de euro. De gemiddelde Duitser werd namelijk 23.000 euro rijker. Aan de andere kant waren Italianen en Fransen respectievelijk 74.000 euro en 56.000 slechter af.

  Maar ja dit bekt niet zo lekker bij de borrel natuurlijk....van noord naar zuid jaja.....bron www.cep.eu/fileadmin/user_upload/cep....
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links