Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ook Rémy Cointreau voelt onrust Hongkong

PARIJS (AFN) - Drankenproducent Rémy Cointreau heeft de voorbije periode last gehad van de aanhoudende protesten in Hongkong. Door de chaos bezochten veel minder toeristen de autonome Chinese stadstaat, terwijl zij een belangrijke doelgroep zijn voor de verkoper van luxe dranken. De omzet viel in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar daardoor lager uit dan door kenners in doorsnee werd verwacht.

Het bedrijf achter cognacmerken als Rémy Martin en Louis XIII verkocht in het voorbije kwartaal voor 300,7 miljoen euro aan drank. Dat is een daling van 1,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deels komt dat doordat de Fransen uit overeenkomsten voor minder lucratieve merken van partners zijn gestapt. Rémy Cointreau wist dat omzetverlies niet te compenseren met de verkoop van zijn eigen merken, wat het bedrijf wijt aan gekelderd toerisme in Hongkong.

Ook andere merken in het luxesegment hebben te lijden onder de straatprotesten in Hongkong, die in augustus voor de sterkste daling van winkelverkopen ooit in de autonome regio zorgden. Modehuis Hugo Boss stelde hierom zijn groeiverwachting al naar beneden bij.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Rémy Cointreau

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Rémy Cointreau 166,300 18 mei
-1,300
-0,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links