Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Danone zit met yoghurt en water in zijn maag

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Voedingsmiddelenfabrikant Danone heeft zijn omzetverwachting verlaagd. Het Franse bedrijf kampt met stroeve verkopen van yoghurt in de Verenigde Staten en van water in flessen in Europa.

Het afgelopen kwartaal groeide de vergelijkbare omzet met 3 procent. Dat was minder dan waar analisten op hadden gerekend. Voor het hele jaar rekent het Franse concern nu op 2,5 tot 3 procent groei. Het omzetdoel voor 2020 blijft wel intact.

De tegenvallers komen vooral door teruglopende verkopen van yoghurtproducten en plantaardige alternatieven in de VS. Ook in Rusland had Danone last van de concurrentie. In Europa liep de yoghurttak nog wél goed, maar vielen de waterverkopen tegen. Dat kwam onder meer doordat het afgelopen augustus minder heet was dan een jaar eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Beursgeslagen 18 oktober 2019 07:54
    "Dat kwam onder meer doordat het afgelopen augustus minder heet was dan een jaar eerder". Lijkt me onzinnig argument. Aug 2019 was nooit eerder zo heet. Denk gewoon dat mensen in toenemende mate beetje klaar zijn met flessenwater voor 3 EUR per 0,33 L terwijl kraanwater gezonder en bijna gratis is.
  2. forum rang 4 Charlemagne 18 oktober 2019 08:27
    In Spanje kost echt bronwater in plastic flessen in de supermarkt 0,23 cent per fles van 2 liter, dan ga je niet 1 van die onzin merken als Evian kopen voor het tienvoudige. Als je twee blinde glazen naast elkaar zet, haalt niemand, echt helemaal niemand, de dure er uit... in NL is overigens kraanwater het beste water dat je drinken kan.... Het blijf overigens een raadsel hoe iemand aan 0,12ct. per liter überhaupt nog geld kan verdienen....
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links