Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Herstructurering FNG past binnen plannen'

AMSTERDAM (AFN) - De herstructurering in Nederland van kledingwinkelbedrijf FNG past binnen het nieuwe strategische plan van de onderneming. Dat schrijven analisten van ING.

FNG, eigenaar van onder andere Miss Etam, Steps en Promiss, kondigde aan al zijn afdelingen opnieuw in te richten en fysiek samen te brengen op één kantoor in Diemen. Bij de reorganisatie gaan ongeveer 50 banen in Nederland verloren, wat gelijk staat aan ongeveer 4,3 procent van het Nederlandse personeelsbestand. De nieuwe organisatie moet begin 2020 volledig operationeel zal zijn.

Volgens de marktvorsers draagt de maatregel bij aan de operationele uitmuntendheid waar FNG naar streeft. Ook wordt nagejaagde kostenefficiëntie wordt zo mogelijk. Tot slot zou het bedrijf met de nieuwe organisatiestructuur beter kunnen inspelen op veranderingen in de retailbranche, zoals de digitalisering en de veranderende rol van fysieke winkels.

ING hanteert een buy-advies bij een koersdoel van 30 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 10.40 uur vlak op 14,20 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links