Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kritiek oud-ECB'ers op beleid Draghi

Kritiek oud-ECB'ers op beleid Draghi

AMSTERDAM (AFN) - Een groep voormalige ECB-leden heeft kritiek geuit op de koers van de Europese Centrale Bank. De oud-ECB'ers, onder wie voormalige baas van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink, zeggen in een brandbrief zich zorgen te maken over de huidige "crisismodus" van de ECB, die volgens hen niet nodig is.

De ECB liet eerder deze maand weten onder meer het aankoopprogramma van obligaties opnieuw op te starten en de rente te verlagen. Eerder liet de huidige DNB-president Klaas Knot zich ook al kritisch uit over het weer opstarten van het opkoopprogramma. Ook andere ECB-kopstukken hekelden het beleid van Draghi.

In de brief stellen de criticasters onder meer dat de ECB er al jaren niet in slaagt de inflatie in de buurt van het beoogde doel van "net geen 2 procent" te krijgen. Door vast de houden aan het "ultralosse" monetaire beleid wordt het steeds moeilijker daar weer mee te stoppen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 4 oktober 2019 16:55
    quote:

    havik of duif schreef op 4 oktober 2019 15:44:

    Geeft mij een beetje het gevoel van helden op sokken nu Draghi weg gaat, je had het toen openlijk en recht in zijn gezicht moeten zeggen en publiceren.
    Zo is het...nu "durft" men dit te zeggen maar face to face dus niet. Geeft ook aan op welke dictatoriale manier de ECB te werk gaat.
  2. forum rang 7 Kaviaar 4 oktober 2019 17:08
    quote:

    moneypocket schreef op 4 oktober 2019 16:55:

    [...]

    Zo is het...nu "durft" men dit te zeggen maar face to face dus niet. Geeft ook aan op welke dictatoriale manier de ECB te werk gaat.
    Nog even en de geldverkwisters kan zijn eigen volk niet meer bevoordelen. Hij heeft vroeger bij de bank gewerkt en je weet wat banken veroorzaakt hebben.....

  3. forum rang 4 Mijn Vriend 4 oktober 2019 17:14
    Die kritiek is commpleet misplaatst. Het is juist het beleid van Berlijn-Brussel-Straatsburg wat van de EU een puinhoop heeft gemaakt. Wanneer Merkel niet zo naief was geweest met de Oekraine en Iran in relatie tot de VS, en het doordrukken van allerlei detail hersenspinsels waarom slechts een miniscule minderheid heeft om gevraagd dan was er ook geen Brexit geweest. En hoe gaat het met de zomer-, wintertijd?
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links