Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Bouwprojecten liggen uit angst onnodig stil'

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Bob777 3 oktober 2019 08:50
  Het is een schande dat onze regering aan de ene kant roep dat ons land innovatief moet zijn en ander andere kan zelf een oplossing voor het stikstof probleem zoekt. Schrijf een wedstrijd uit voor bedrijven om binnen 14 dagen met innovatieve oplossingen te komen zodat we dit gezamenlijk kunnen oplossen het lijkt nu echt op een papieren tijger waar niemand maar ook niet de natuur beter van word.
 2. forum rang 9 Chiddix 3 oktober 2019 08:51
  quote:

  BAMPOSTNL schreef op 3 oktober 2019 08:19:


  Schande dat de bouwwerken zijn stilgelegd; het milieu-terrorisme helpt de economie om zeep. Stikstof en de bouwsector: hoe kom je er op.


  Huizenbouw heeft iets te maken met stikstof, wordt geroepen. Ik dacht eigenlijk, dat stikstofuitstoot meer te maken had met vervoer(vliegtuig,auto) en veestapel. Je kunt ook doorslaan en dat gebeurt.
 3. forum rang 6 havik of duif 3 oktober 2019 08:56
  150 tweede Kamerleden en 75 eerste Kamerleden en 20 ministers en staatssecretarissen zonder kennis en visie dan moet je niet verbaasd zijn als slecht een paar rechters deze mensen terugroept voor hun slechte ondoordachte werk. Daar moet je wezen voor een oplossing en dan wel snel en goed, allerhoogste prioriteit.
 4. pietverdriet 3 oktober 2019 09:10
  quote:

  havik of duif schreef op 3 oktober 2019 08:56:


  150 tweede Kamerleden en 75 eerste Kamerleden en 20 ministers en staatssecretarissen zonder kennis en visie dan moet je niet verbaasd zijn als slecht een paar rechters deze mensen terugroept voor hun slechte ondoordachte werk. Daar moet je wezen voor een oplossing en dan wel snel en goed, allerhoogste prioriteit.
  Tja, volgens mij doen we het met 150 tweede Kamerleden en 75 eerste Kamerleden al heeel veeel jaren al best wel goed in de BV Nederland.

  En ja, er is nu even een tegenslag, niet de eerste en niet de laatste. Uiteraard snap ik wel dat dit de kans is voor de ach en wee roepers.:)
 5. pietverdriet 3 oktober 2019 10:53
  quote:

  franswillem schreef op 3 oktober 2019 10:33:


  Ik ben het volledig oneens met pietverdriet. Alles wat de overheid aanpakt gaat verkeerd.
  Nu wordt aangegeven dat ze tot de jaarwisseling nodig hebben om tot een plan te komen. In de tussentijd gebeurt er niets. Geen woningen en bouwers in de problemen.  Dat mag. Men mag vinden dat alles wat de overheid aanpakt mis gaat.

  En begrijp me goed. Ook ik ben niet altijd gelukkig met het optreden van de kamers. Maar om gelijk te roepen hoe slecht ons systeem is? En dat alles mis gaat? Ga een poosje bv in Italie of Spanje wonen.
 6. High Finance 3 oktober 2019 11:16
  Stikstofquotum... Werkelozen.. Begrotingstekort... Voedselnood.. Sterfte.. Maar klimaat gered! Weet niet wat erger is. Een Mao Zedong die willens en wetens miljoenen mensen indirect ombrengt, of een overheid die in alle stilte de burger om zeep helpt met hun idiote regeltjes. Eigen volk voor klimaat!
 7. forum rang 9 objectief 3 oktober 2019 11:28
  quote:

  High Finance schreef op 3 oktober 2019 11:16:


  Stikstofquotum... Werkelozen.. Begrotingstekort... Voedselnood.. Sterfte.. Maar klimaat gered! Weet niet wat erger is.


  Wat een suggestieve prietpraat; gooi alle mogelijke economische rampen maar op een hoop.
  Intussen ga je voorbij aan de inhoud van het menselijk leven; dat is toch veel belangrijker, dan dat die bouw deels wat stilligt. Dat gebeurt overigens altijd wel een aantal weken in de winterpauze.
 8. High Finance 3 oktober 2019 11:43
  quote:

  objectief schreef op 3 oktober 2019 11:28:


  [...]

  Wat een suggestieve prietpraat; gooi alle mogelijke economische rampen maar op een hoop.
  Intussen ga je voorbij aan de inhoud van het menselijk leven; dat is toch veel belangrijker, dan dat die bouw deels wat stilligt. Dat gebeurt overigens altijd wel een aantal weken in de winterpauze.


  Het is niet alleen de bouw, deze stikstof onzin werkt zich door tot in meerdere sectoren. Boeren die een voor een uit het bedrijf gewerkt worden, de bouw dan die voor het voor z'n laars krijgt, de transportsector die het niet goed doet. De overheid wil maar niet toegeven hoeveel onze economie (nog) draait op fossiele brandstoffen. Ja, een welvarend land, transporteer er een jaar geen fossiele brandstoffen meer naar toe en kijk dan eens wat er van Nederland overblijft.
  Tuurlijk moeten we een transitie naar duurzame energie verwezenlijken, puur om de reden dat fossiele brandstoffen uitputtelijk zijn, maar doe het in kleine stapjes. Niet zo rigoreus als nu.
 9. jeron 3 oktober 2019 12:13
  Het probleem van de huidige instelling van het kabinet: Van het ene uiterste vol in het andere... In plaats van eerst met de specialisten aan de gang die er echt kennis over hebben, nee meteen de heilige boon zijn en vol erin. Rutte 3 is zwaar op zn retour, hij heeft de wind mee gehad van de jaren ervoor. Tijd voor een man/vrouw met echte gezonde visie!
 10. forum rang 6 Knight V 3 oktober 2019 14:36

  Overheid steekt Kop in Zand en wil weer de braafste jongetje van de klas zijn. Raad van State heeft het weer vergald, zonder rekening te houden met de norm die was geaccepteerd.
  Leuk klimaat akkoord, met 0,0000001% resultaat maar laten wij praktsich blijven. Met geboorte beperking lossen wij probleem op en niet door boeren te verbannen of dat ze "even" hun boerderij verpatsen omdat het niet aan de norm voldoet. Dat is als overheid tegen huiseigenaren verteld om je huis te verkopen omdat je niet meer voldoet aan klimaat akkoord.
  Ze zijn mesjogge. Denken niet praktisch en overheid wil alleen nog braver worden maar vergeten dat de criminelen er op los schieten tegen advocaten.
  Doe daar wat aan.
  Meer Politie op straat.


  Uit stads zaken.

  Andere interpretatie
  In 2016 schreeft juridisch adviseur natuurwetgeving en omgevingsrecht Luuk Boerema al over de kwetsbaarheid van het PAS en het rekeninstument Aerrius, dat voor het PAS is ontwikkeld. 'Wij zijn in Nederland heel goed in het bedenken van systemen en proberen dat ook allemaal goed, netjes en verantwoord te doen', schreef hij op Omgevingsweb.nl.

  Dat staat volgens Boerema in schril contrast met hoe er in het buitenland met de normen wordt omgegaan. 'Ik wil niet zeggen dat men daar minder nadenkt, maar men heeft vaak wel een wat praktischere aanpak of insteek. Zo wordt in Duitsland gekeken naar wat de depositie is die wordt veroorzaakt door een bepaald project. Daarbij gaat men uit van een foutmarge in het model, waarbij een uitstoot/depositie wordt gehanteerd van 20 mol of meer per hectare per jaar. Pas dan kan men een causaal verband aannemen tussen een project dat stikstof uitstoot veroorzaakt en de neerslag van de stikstof in een gebied/bepaald habitattype.'

  Zorgen om bouwbedrijven
  In het Nederlandse PAS werd een drempelwaarde van 0,05 mol per hectare per jaar depositie gehanteerd. Zandvliet vertelt dat de PAS-norm van realistisch is, en de Neprom achter deze norm stond. 'Door de uitspraken van de Raad van State weet nu niemand wat de norm precies is. Daarom zitten we al een aantal maanden in een impasse. Ik maak mij echt zorgen om de bouwbedrijven. Zij weten niet wat wel en niet mag. Wij krijgen soms de vraag van bouwbedrijven of ze mensen moeten ontslaan, omdat bouwprojecten niet door kunnen gaan.'

 11. forum rang 9 objectief 3 oktober 2019 15:10
  quote:

  Knight V schreef op 3 oktober 2019 14:36:  Overheid steekt Kop in Zand en wil weer de braafste jongetje van de klas zijn. Raad van State heeft het weer vergald, zonder rekening te houden met de norm die was geaccepteerd.  De Overheid moet nu hard doorpakken en het klimaat, dat verschrikkelijk achteruit gegaan is de jongste jaren, verbeteren.
  Die bouw projecten liggen er in 2020 nog wel, niemand die daar last van heeft.
  En de boeren, er zijn er genoeg die willen stoppen, snel uitkopen. Voor hun is dit ene buitenkans.
 12. volhouder 3 oktober 2019 16:39
  quote:

  objectief schreef op 3 oktober 2019 15:10:


  [...]

  De Overheid moet nu hard doorpakken en het klimaat, dat verschrikkelijk achteruit gegaan is de jongste jaren, verbeteren.
  Die bouw projecten liggen er in 2020 nog wel, niemand die daar last van heeft.
  En de boeren, er zijn er genoeg die willen stoppen, snel uitkopen. Voor hun is dit ene buitenkans.

  De overheid loopt veel te hard van stapel.
  Als er woningtekort is moet men woningen bouwen .Het liefst met 0 op de meter.
 13. Weert=No.1 3 oktober 2019 22:38
  Deze regering moet gevangen gezet worden c.q. worden verbannen naar Rottemerplaat in een legertent . En zet er het hele justitiële apparaat maar bij.Deze pennenlikkers zijn per slot de eindverantwoordelijken.
  Beste Piet Verdriet. Ik wil nog voor geen 10 miljoen in Italië of Spanje wonen.
  Deze emigratie-vergelijking gaat me zowiezo al te ver.
 14. geertbling 4 oktober 2019 11:09
  quote:

  Hilkenbrook13 schreef op 3 oktober 2019 18:11:


  Er lopen nog een bult volidioten rond in dit land die die hele lock up nog verdedigen ook, zullen er zelf wel niet toe doen in deze maatschappij, handophouders en linkse wollen sokken figuren. Zij hebben niks, dan ook de rest, die hard werkt, ook maar niks.


  Ik zal proberen u wat uitleg te geven omtrent de uitspraak want die is wel te verdedigen. De lock-up is niet nodig en hoeft ook niet echt verdedigd te worden.
  De stikstofnormen zijn er al jaren en al nog langer van tevoren aangekondigd. Deze vormen geen bedreiging voor de bouw als sector. Echter vond onze overheid het een slim idee om een halfbakken oplossing te verzinnen voor dit probleem genaamd PAS (plan aanpak stikstof). Hierbij worden wat aanpassingen in de toekomst belooft zodat het huidige aangevraagde stikstofverhogende project alvast mag doorgaan. Helaas worden de anpassingen lang niet altijd gerealiseerd (dus gewoon gelogen) of zijn de voorgestelde maatregelen gewoonweg onvoldoende. Terecht dus dat een rechter zegt dat de regels die er zijn niet worden nageleefd.

  Het probleem is begonnen bij PAS en 100% de schuld van de overheid. Het stilleggen van teveel projecten is weer een overheidsdrama. In veel gevallen niet nodig; te pijnlijk om te lezen. Er moet vooral gelet worden op de natura 2000 gebieden, google deze zelf maar, en daarbuiten kan er met heel weinig of geen extra inzet gewoon gebouwd worden.

  Daarnaast is een oplossing voor de huidige situaties bijna overal wel te verzinnen voor mensen die willen, ZONDER de stikstofregels te overtreden. Echter sluit ik me aan bij Karel28 die aangeeft dat de besturende overheid echt een draak is. Niemand wil verantwoordelijkheid of snelle actie nemen. Dat wordt meestal ook bestraft voor ambtenaren. Gaat het goed dan krijg je geen beloning en ben je een 'streber. Gaat het verkeerd dan vinden vinden ze dat 'net goed voor die streber' en volgt een stevig fucntioneringsgesprek.
  Dit zorgt voor de angstcultuur waar niemand hete handschoenen wil oppakken, Werkelijk om van te huilen.

  Bestuurders, aub. Zet u in, ga aan de slag. Uw land/ gemeente / uw inwoners hebben u nodig.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,666 20 sep
-0,116 -4,17%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links