Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump publiceert woensdag gesprek met Zelenski

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump publiceert woensdag zijn telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. De Democraten beschuldigen Trump dat hij in dat gesprek ongepaste druk op Zelenski heeft uitgeoefend. Trump deed die beschuldigingen dinsdag bij de Verenigde Naties af als een heksenjacht.

Democraten zijn verontwaardigd over berichten dat Trump in juli zou hebben aangedrongen bij Zelenski om mogelijk corrupte praktijken van voormalig vicepresident Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne te onderzoeken. Trump zou daarbij hebben gedreigd geld voor Oekraïne achter te houden. Veel Democraten vinden dit ongehoord.

Trump bevestigde dinsdag dat hij geld voor Oekraïne achterhoudt. Dat doet hij echter niet om druk uit te oefenen op Oekraïne, maar hij vindt dat Europese landen meer hulp moeten geven. Het besluit zou al zijn genomen voordat Trump in juli met Zelenski belde.

Afzettingsprocedure

Democraten uit het Huis van Afgevaardigden vergaderen dinsdag over de vraag of ze een onderzoek naar de afzettingsprocedure moeten beginnen. Voorzitter Nancy Pelosi houdt om 23.00 uur Nederlandse tijd hierover een persconferentie.

Trump ontmoet Zelenski woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de VN.

Obama

Biden was een sleutelfiguur onder president Obama, onder meer bij de val van de regering van de pro-Russische Oekraïense president Janoekovitsj in februari 2014. Zijn zoon Hunter werd uit een marinefunctie ontslagen na cocaïnegebruik. Hij kreeg 2 maanden later, in april 2014, een duur betaalde topfunctie bij het Oekraïense gasconcern Burisma Holdings.

Hunter zou die functie danken aan de invloed van zijn vader en die van zakenmagnaat Igor Kolomojski die in die jaren ook provinciegouverneur is geweest in het oosten van Oekraïne. Joe Biden heeft in 2016 trots verklaard toenmalig president Porosjenko onder dreiging van het niet geven van hulp, er toe gebracht te hebben aanklager Victor Sjokin, die onderzoek naar Burisma deed, te ontslaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 september 2019 07:32

    Kop in het zand steken.

    Mensen moeten eerst de live interview met Pelosi hebben gezien, dan weet je wat er aan de hand is.

    Het is idd. hilarisch hoe mensen Trump vergoeilijken.
    We hebben het over een klokken luider. De wet zegt dat Congres geinformeerd moet (shall inform) worden en niet als het even kan of als de President het beslist.

    Ik begrijp dat mensen Trump aardig vinden, zo had je ook mensen in WOii die Mussolini aardig vonden.

    Niks nieuws onder de zon. Alleen jammer als er mensen zijn die het verschil niet kunnen zien tussen Trump en een echte republikein.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links