Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Onderzoekers eisen mails van techreuzen op

WASHINGTON (AFN/RTR) - Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.

De juridische commissie van het Huis wil onder meer alle e-mails die de topmensen Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Alphabet) in de afgelopen tien jaar hebben verstuurd over overnames. Ook willen de onderzoekers informatie over marktaandelen, rivalen en belangrijkste klanten. De commissie wil van Apple onder meer weten waarom sommige apps waarmee ouders toezicht op hun kinderen konden houden, uit de App Store zijn gehaald.

Eerder deze week maakten alle vijftig Amerikaanse staten bekend dat ze samen een groot kartelonderzoek doen naar Google. De staten bekijken welke gevolgen de machtige positie van Google heeft op de markt voor digitale advertenties. Ook kijken ze of het schadelijk is voor consumenten dat één bedrijf zo veel informatie over consumenten bezit.

Ook het ministerie van Justitie in Washington onderzoekt "of en hoe" grote techbedrijven die actief zijn in "zoekopdrachten, sociale media en onlinehandel" concurrentie tegenwerken. De namen van de onderzochte bedrijven werden niet genoemd.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

    Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
    #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare