Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onrust rond warenhuisketen Hudson's Bay

AMSTERDAM (AFN) - Hudson's Bay lijkt Nederland definitief de rug toe te keren. De warenhuisketen heeft collectief ontslag aangevraagd voor het hele personeel en aan het eind van het jaar sluiten de deuren, zo weten vakbonden CNV Vakmensen en De Unie. Maar Hudson's Bay zelf houdt de lippen op elkaar en wil de stap bevestigen noch ontkennen.

Hudson's Bay voert momenteel gesprekken met de aandeelhouders, aldus een woordvoerster. Tot het moment dat daar een uitkomst van is, zal er niet inhoudelijk worden gereageerd", aldus een woordvoerster. Het Financieele Dagblad bracht eerder documenten naar buiten waaruit een vertrek eind 2019 zou blijken.

"Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson's Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019", valt volgens het FD te lezen in een brief namens HBC, de eigenaar van de Nederlandse winkels. "Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC."

Enorm wrang

De bonden zijn afgelopen week op de hoogte gesteld, zo laten ze weten. Hudson's Bay wil dat niet bevestigen. Volgens bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen is vertrek van Hudson's Bay nauwelijks een verrassing, maar wel een bitter einde voor de ruim 1400 medewerkers. Casteleijn van De Unie noemt de klap voor het personeel "enorm wrang". Hij wijst er daarbij op dat er ook oud-medewerkers van V&D bij zitten, die nu voor de tweede keer in korte tijd ontslagen worden. "Dat is heel zuur", aldus Casteleijn die wel een voorschot neemt op een goed sociaal plan.

Bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor zijn 1424 medewerkers in dienst, waarvoor een afvloeiingsregeling in de maak is. Het gaat daarbij om vaste en tijdelijke medewerkers en de ontslagdatum is 31 december 2019.

Het gaat al lange tijd niet goed met Hudson's Bay in Nederland. Bij het bedrijf werd in juni een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor de vijftien winkels in Nederland te bekijken omdat er niet naar verwachting wordt gepresteerd. Daarbij gaf Hudson's Bay aan mogelijk winkels te gaan sluiten. De warenhuisketen opende in 2017 de eerste winkels in Nederland. De keten trok onder meer in verschillende locaties waar voorheen winkels van het failliete V&D zaten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2019 16:04
    Ben in Maastricht door deze toko gelopen vorige week. Een onsamenhangend gebeuren vond ik het maar. De zogenaamde aanbiedingen konden ze beter aan de kledingbank doneren en de huidige collectie was minuscuul en zwaar overpriced. Ook het personeel liep er ongemotiveerd bij. Leek wel een sociale werkvoorziening daar. Ik heb toen al grote vraagtekens gezet bij het bedrijfsmodel en de huidige situatie was voor mij voorspelbaar. Daar heb ik geen manager voor nodig.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2019 17:34
    quote:

    Dr Joep schreef op 31 augustus 2019 16:04:

    Ben in Maastricht door deze toko gelopen vorige week. Een onsamenhangend gebeuren vond ik het maar. De zogenaamde aanbiedingen konden ze beter aan de kledingbank doneren en de huidige collectie was minuscuul en zwaar overpriced. Ook het personeel liep er ongemotiveerd bij. Leek wel een sociale werkvoorziening daar. Ik heb toen al grote vraagtekens gezet bij het bedrijfsmodel en de huidige situatie was voor mij voorspelbaar. Daar heb ik geen manager voor nodig.
    Jammer dat je ons niet eerder gewaarschuwd hebt.....!!!

    Nu kom je als mosterd na de maaltijd.
  3. forum rang 7 jan de vakman 31 augustus 2019 17:48
    waarschijnlijk de zelfde fout als v&d,niet op tijd de bakens verzetten,stom van de toppers,triest voor de medewerkers.
    aan de andere kant van de grote plas zit ook zo'n super slimme topper,de nieuwe importheffingen,voor schoenen uit china,betekenen een prijsverhoging van 40 dollar voor de amerikaanse consument,voor de meest gangbare schoenenparen,hoezo lekker profiteren van die idiote importtarieven?
    china zorgde opnieuw voor aardig wat leuks op de beurs,hun voornemen om zo spoedig mogelijk tot normale handels verhoudingen,voor alle partijen te komen,gaf op de beurzen heel duidelijk groene seinen,als die lange lummel,nu maar weer niet de pret bederft,dat heeft hij tot nog toe steevast gedaan,maar je moet nooit de moed verliezen,wie weet gaat hij ook nog eens zijn gezonde verstand gebruiken,als hij dat heeft tenminste,daar twijfel ik nog al eens aan.
    bij Dalm is het op het ogenblik,zwaar kommer en kwel,aluminium staat all thime low en dat ferro spul doet het niet veel beter,bij deze prijzen verdien je alleen nog maar wat als je de fiets gebruikt.
    gelukkig deden de beurs metalen het nu wel eens heel goed,dat mocht ook wel,want ze komen uit een hele diepe put.
    maxje besi schrijft van het jaar toch al 43,03% plus,dat kan dus een heel dik feest worden,als de oorlogsdreiging wegebt en bedrijven als de wiede weerga gaan investeren!!
    straks nog even een Dalmvriend gaan voorzien van een paar malen heerlijke,verse boontjes,dat heeft hij wel verdient!!
    morgen heel dik genieten van dat overheerlijke schatrijke woord,vandaag werden we verrast door rooms katholieke jongeren,die zongen en evangeliseerden voor hun kerk,helaas missen zij die prachtige oude liederen van israel,de weergaloos mooie psalmen,op de nieuwste you tube zangavonden,bij mijn grote vriend andre in zaltbommel en oudekerk aan de ijsel zijn we beiden te zien,rome kan echt niet tippen aan deze schitterende bovenstemmers!!
    maandag hoop ik dat china opnieuw domineert,dan gaan we verder omhoog,met de topdividenders van de beurs,Sjaloom!!!

  4. [verwijderd] 31 augustus 2019 20:08
    "Dat is heel zuur", aldus Casteleijn die wel een voorschot neemt op een goed sociaal plan.
    De wereld op zijn kop! Inderdaad heel zuur voor het personeel wanneer je werkgever het bedrijft sluit na alleen maar verlies na verlies te maken en de tent niet meer open kan houden. Hoe kan men in godsnaam dan nog voor een goed sociaal plan zorgen als men alleen nog maar schuld heeft? Is men hier in Nederland niet een beetje veel de weg kwijt??
  5. [verwijderd] 31 augustus 2019 21:40
    quote:

    Happy schreef op 31 augustus 2019 21:07:

    Welke winkelketen draait nog wel goed?
    In Tiburg: de HEMA, die zit daar pal tegenover HudsonBay en zij verbouwden ook. Van 1 naar 2 lagen. En ze draaien daar lekker.
    Bij die HEMA moet iemand het wél gesnapt hebben, inclusief diepte-inzicht in de tegenoverliggende 'concurrent'.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2019 23:49
    quote:

    Paniekvogel schreef op 31 augustus 2019 23:38:

    De overheid annexeert zoveel vermogen van de burgers via excessieve belastingen, dat niemand meer vrolijk geld uitgeeft. De burgers zijn een middel om de overheid van geld te voorzien. Schandalig.
    De Overheid is van jou, Slimpie, dus je annexeert je eigen geld.

    Weet je misschien een andere manier voor de Overheid om aan geld te komen...???
  7. Sir Cryptalot 1 september 2019 00:41
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2019 23:49:

    [...]
    De Overheid is van jou, Slimpie, dus je annexeert je eigen geld.

    Weet je misschien een andere manier voor de Overheid om aan geld te komen...???
    Dat zou u als ridder toch moeten weten ;-)...ik stel voor dat we in Antwerpen wat diamantjes gaan halen met het korps mariniers.
  8. forum rang 4 HaBe 1 september 2019 08:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2019 23:49:

    [...]
    De Overheid is van jou, Slimpie, dus je annexeert je eigen geld.

    Weet je misschien een andere manier voor de Overheid om aan geld te komen...???
    De belastingdruk in ons land is volledig doorgeslagen om allerlei linkse hobby’s te financieren en te verspillen. De bevolking kan zich zo’n luxe overheid niet meer permitteren. Ik werk in Den Haag en als je die overheidskantoren ziet “ het kan niet op “. Menig commercieel bedrijf kan zich dat niet veroorloven. Maar woorden schieten wat mij betreft te kort als het over belastingdruk gaat in dit land. Het is hier al eens uitgerekend maar je betaalt 80% van al je inkomen aan belasting tot na je dood. Vind je het gek dat de bevolking op zijn geld let en de sluiting van o.a. winkels het gevolg is. De Nederlandse bevolking zijn de Muppets van de overheid.
  9. forum rang 9 objectief 1 september 2019 08:34
    quote:

    Paniekvogel schreef op 1 september 2019 08:28:

    [...] De belastingdruk in ons land is volledig doorgeslagen om allerlei linkse hobby’s te financieren en te verspillen. De bevolking kan zich zo’n luxe overheid niet meer permitteren.
    Wel ja, links heeft het weer gedaan, wat een zielig verhaal. Links heeft al decennia geen invloed van betekenis bij belangrijke politieke beslissingen.
    Het is wel degelijk Rutte die de extreme belastingvoordelen voor werkgevers uitstelt. Internationale bedrijven betalen geen VPB. in Nederland en dat moet die
    winkelbediende maar ophoesten.
    NB. Ook de Overheid, dan zijn burgers net als jij en ik, moet in goede praktische kantoren werken om een topprestaties te kunnen leveren; de gewone burgers eist enorm veel van die Overheid en klaagt over elke scheve tegel.
  10. forum rang 9 objectief 1 september 2019 09:00
    quote:

    Paniekvogel schreef op 1 september 2019 08:56:

    Wat ik wil zeggen is dat de koopkracht van de bevolking FORS omhoog moet. Niet 1,035% maar met 15%. En dat kan als we terug gaan naar een Basic overheid die alleen zaken doet die zinvol zijn.
    Heb je wel eerst nagedacht voor je dit verhaal plaatste???
    De meeste burgers willen meer en meer van de overheid o.a. qua gezondsheidszorg, de grootste uitgavenpost in Nederland.
    De massa wil geen basic overheid (en ik ook niet); die 15% is dus onzin.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links