Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FNV: geste KLM minimaal, acties aanstaande

AMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM gaat actievoeren. De werknemers waren niet te spreken over het nieuwe cao-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Ook vakbond FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. De bond hield vast aan het ultimatum dat om 17.00 uur afliep, maar kreeg geen verder verbeterd bod van KLM. Daardoor werden acties volgens FNV "onvermijdelijk".

KLM probeert momenteel met piloten, cabinepersoneel en mensen die op de grond werken tot nieuwe cao-afspraken te komen. In het nieuwste voorstel werd het loonbod verhoogd en de looptijd verlengd. Concreet biedt KLM nu een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen.

Volgens FNV is de actiebereidheid bij de medewerkers op de grond groot. Dat geldt bijvoorbeeld voor bagage-afhandelaars en mensen op het platform. Omdat een ultimatum is gesteld mag na het verlopen ervan ook actie worden gevoerd. Die acties moeten 36 uur van tevoren worden aangekondigd.

Actiebereidheid

Volgens FNV staat volgende week al het nodige te gebeuren. "Wij gaan nu kijken welke acties we wanneer gaan voeren. Dat er acties komen, is wel zeker", laat FNV-bestuurder Jan van den Brink weten.

Bij het cabinepersoneel is de actiebereidheid volgens FNV minder. Hier werd ook nog geen ultimatum gesteld. Cabinevakbond VNC heeft het nieuwe voorstel van KLM in beraad.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,251 09 dec
-0,004 -0,36%
Premium

Nieuwe pandemie blijft een belangrijk risico voor Air France-KLM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links