Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse winkelverkopen onverwachts omhoog

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. hap 15 augustus 2019 13:20
  Op de BBC heb ik gehoord dat meer Britten in eigen land op vakantie gingen, omdat het buitenland voor hen door de daling van het Pond te duur was geworden. Misschien besteden die wel meer geld in Britse winkels.

  Overigens was de inflatie in het VK in juli ook met 0,2% gestegen. Als die winkelomzet in ponden wordt berekend kan dat volledig de stijging verklaren.
 2. forum rang 7 Branco P 15 augustus 2019 15:38
  Brexit is een non-evenement. De Britten hebben hun Pond steeds behouden en er komen uiteindelijk vervangende Handelsverdragen om het verkeer van personen en goederen te regelen. Het stelt echt helemaal niks voor, maar het wordt natuurlijk helemaal uitgemolken door Politiek, Pers, Adviseurs en Onderzoekers. Super flauw allemaal, ik ben er ondertussen wel klaar mee!

  Wel écht een issue voor de wereldeconomie is de Handelspolitiek van Donald Trump. Voordat hij kwam was er economisch gezien niet zo veel aan de hand. Alle bestaande handelsovereenkomsten en verdragen waren natuurlijk best prima. Met invoertarieven is niemand gediend. Maar zolang hij zich met handelsoorlogje en een muur bouwen bezig houdt hoeft hij zich niet met de echte problemen die de VS heeft bezig te houden (sociale segregatie, zorg, schietincidenten en vrije wapenverkoop, reductie van de ultrahoge staatsschuld). En heel eerlijk: misschien maar beter ook dat hij zich alleen met een muur en wat invoertarieven bezig houdt, want de man heeft het in zich om dat land helemaal ten gronde te richten!

  Kortom: hij zal binnenkort wel herkozen worden :-)
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links