Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin voor Damrak'

'Positief begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting licht hoger beginnen aan de nieuwe week. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De aandacht van beleggers blijft uitgaan naar de ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen China en de VS en de politieke onrust in Italië.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten niet te rekenen op een snelle handelsdeal met China. Peking zorgde afgelopen week voor de nodige reuring, nadat het een stevige waardedaling van de Chinese munt toestond. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelde dat China flexibel moet omgaan met zijn valuta bij een verdere escalatie van de handelsoorlog met de VS. Volgens het IMF kan Peking een dergelijke schok het beste met fiscale maatregelen ondervangen.

De fractieleiders in de Italiaanse Senaat komen maandag bijeen voor overleg over de regeringscrisis in hun land. Voorman Matteo Salvini van de rechts-populistische Lega heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de partijloze premier Giuseppe Conte en wil in oktober nieuwe verkiezingen.

Aegon

Op het Damrak staan de verzekeraars Aegon en NN Group in de schijnwerpers. Topman Lard Friese van verzekeraar NN Group stapt per direct over naar concurrent Aegon. Lard volgt topman Alex Wynaendts van Aegon in het voorjaar van 2020 op. Friese wordt bij NN opgevolgd door David Knibbe. Beide verzekeraars komen daarnaast donderdag met halfjaarcijfers.

Funderingsspecialist Sif krijgt mogelijk een tegenvaller te verwerken. Het bedrijf uit Roermond zou 84 monopiles leveren voor een windpark op zee in de VS, maar voor de aanleg is eerst extra onderzoek nodig. Het aandeel van beursintermediair Flow Traders noteert ex dividend. Dit betekent dat de aandelen geen recht meer geven op het dividend over de voorafgaande periode.

AMS

Aan het overnamefront heeft de Oostenrijkse sensormaker AMS een nieuw bod op lichtfabrikant Osram Licht gedaan. De Oostenrijkers hebben 3,7 miljard euro over voor het Duitse bedrijf. Dat is gelijk aan een eerder bod dat AMS deed, maar weer introk. Het tweede bod van AMS is hoger dan de 3,4 miljard euro die investeerders Bain en Carlyle willen neertellen voor Osram.

Ook Metro staat in de belangstelling. De overname van het Duitse groothandelsbedrijf door de Tsjechische miljardair Daniel Kretínský heeft niet de goedkeuring van aandeelhouders. Op vrijdag bleek dat er te weinig steun is voor de deal.

Olieprijzen

De Europese beurzen sloten vrijdag met verliezen. De AEX-index zakte 1,2 procent tot 542,22 punten en de MidKap daalde 1,7 procent tot 808,89 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,3 procent. Ook Wall Street ging lager het weekeinde in. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 26.287,44 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent en techbeurs Nasdaq zakte 1 procent.

De euro was 1,1209 dollar waard, tegen 1,1217 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 54,20 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,5 procent tot 58,22 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 12 augustus 2019 09:47
    Zoals gezegd eerst zeer negatief en dan weer alles vergeten en vergeven op deze beurzen de enige verliezers zijn de verkopers met uiteraard flink verlies De oplichters zijn weer rijker en geven weer iets terug als aanzet voor een nieuwe daling In casino's en op beurzen moet je niet zijn als je geen geld genoeg hebt om alsnog iets te winnen!???
    De wereld problemen zoals l Italie, Iran en andere zaken die beurzen doen trillen op hun benen zijn vandaag voorgoed vergeten!? en de wereld die draait weer verder door echter de mens niet die begint gewoon weer van waar hij gebleven was Ik was gisteren op een expositie van de moderne kunst en daar stonden beelden en kunstvoorwerpen van roestig metaal en die kosten een vermogen van 2000 euro naar wel 40000 euro ze stonden daar open en bloot onbewaakt dag en nacht!???
    Gestolen werd en was er niets terwijl die voorwerpen er al enkele maanden stonden!??
    Dus het ligt er maar aan of dieven er iets in zien om te stelen maar dus blijkbaar niet!?
    Zo zie je maar op de beurs gaat het niet anders ondanks de waarde ervan!!!!!!!!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links