Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street verheugd over Chinese cijfers

Wall Street verheugd over Chinese cijfers

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met stevige plussen gesloten. De onverwachte stijging van de Chinese export zorgde ook op Wall Street voor optimisme. Beleggers verwerkten daarnaast weer een stroom aan bedrijfscijfers, met Kraft Heinz als negatieve uitschieter.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent in de plus op 26.378,19 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,9 procent hoger gezet op 2938,09 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 2,2 procent bij op 8039,16 punten.

Net als eerder op de dag in Europa schoven beleggers hun zorgen over een vertraging van de wereldeconomie aan de kant. Ook nam de vrees voor een valutaoorlog af na stabilisatie van de Chinese yuan. Vooral techfondsen profiteerden van de situatie. Zo won Apple ruim 2 procent en Facebook ging zo'n 3 procent vooruit.

Kraft Heinz

Kraft Heinz leverde bijna 9 procent aan beurswaarde in. Het levensmiddelenconcern boekte fors minder winst op een lagere omzet. Daarbovenop deed het bedrijf een tweetal afschrijvingen van in totaal 1,2 miljard dollar.

Perrigo kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten. Maar de winst en omzet van de maker van verzorgings- en geneesmiddelen daalden wel. Het aandeel ging een kleine 7 procent onderuit. Ook Lyft opende de boeken. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app haalde meer omzet dan voorzien en de Uber-rivaal won 3 procent.

Symantec

Symantec (plus 12,3 procent) wist eveneens de aandacht op zich gericht. Chipreus Broadcom (plus 0,3 procent) zou azen op een overname van de zakelijke tak van het cybersecurity-bedrijf.

De euro was 1,1187 dollar waard, tegen 1,1213 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De olieprijzen veerden op na de zware koersval van woensdag. Om de prijs te stutten heeft Saudi-Arabië naar verluidt zijn olieproductie verder teruggeschroefd. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,4 procent in prijs tot 52,81 dollar. Brentolie kostte 2,7 procent meer op 57,74 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. RodolfoBoxo 8 augustus 2019 22:36
  De forse dalingen van de Dow dat van vanaf 1 aug van start ging en nu meer voor de helft heel sterk herstelt, zet bij mij vraagstekens...en dat komt zeker niet door zo'n lullobericht over. oh he gaat weer goed,oh het gaat weer slecht. Er zitten andere krachten achter enen-nullen met algorithms gecontroleerd...door tja wie zou dat zijn. Het blijft dus een gokhal
 2. forum rang 8 Kaviaar 8 augustus 2019 22:48
  quote:

  RodolfoBoxo schreef op 8 augustus 2019 22:36:


  De forse dalingen van de Dow dat van vanaf 1 aug van start ging en nu meer voor de helft heel sterk herstelt, zet bij mij vraagstekens...en dat komt zeker niet door zo'n lullobericht over. oh he gaat weer goed,oh het gaat weer slecht. Er zitten andere krachten achter enen-nullen met algorithms gecontroleerd...door tja wie zou dat zijn. Het blijft dus een gokhal


  De hele beurs wordt gemanipuleerd door rijken, banken, handelsplatforms etc. Nog nooit anders geweest.
 3. bergen333 9 augustus 2019 01:14
  "Vooral techfondsen profiteerden van de situatie. Zo won Apple ruim 2 procent en Facebook ging zo'n 3 procent vooruit."

  De 16 procent stijging van AMD was blijkbaar niet het vermelden waard, AFN? Of hebben jullie dat niet eens gezien? Of vertalen jullie alleen maar berichten die door een andere nieuwsdienst worden geschreven?
 4. forum rang 5 dasokwat 9 augustus 2019 03:42
  quote:

  stockexchangestaartje schreef op 8 augustus 2019 23:47:


  Als de yuan plots 10% zakt zorgt dat uiteraard voor een stijging van de export. Maar dit komt niet ten gunste van de handelsbalans die trumpie wil..


  Volgende maand gaan de import tarieven met 25% omhoog, dat zal de import weer knap afremmen, en dat is precies wat onze Trumpie wil
 5. forum rang 8 Kaviaar 9 augustus 2019 08:09
  quote:

  Bluescreen schreef op 9 augustus 2019 04:19:


  Het is te hopen dat adviseurs rond Trump hem hebben verteld dat het
  beter voor de beurs en de economie is als ie de komende weken wat minder
  roeptoetertwittert over de FED, China, Iran, N-Korea, Rusland en Europa.
  Dan komt er een beetje rust in de tent, die wereld heet.


  Wist je dat Trump niet luistert?
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links