Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Allianz wijst bod op Osram af

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Allianz Global Investors, de grootste aandeelhouder van Osram Licht, heeft het bod van investeerders Bain en Carlyle op het verlichtingsbedrijf afgewezen. Het bericht zette de koers van het aandeel Osram in Frankfurt zwaar onder druk.

Bain Capital en Carlyle Group bieden 3,4 miljard euro voor Osram. Allianz noemde dit voorstel "belachelijk laag". Omdat de vermogensbeheerder ruim 9 procent van de Osram-aandelen in handen heeft, wordt het lastig voor de investeerders om voldoende steun van andere aandeelhouders te vergaren. Het bod ligt tot begin september op tafel. Het bestuur van Osram staat wel achter de prijs die Bain en Carlyle voor de onderneming over hebben.

Verder lijkt de Oostenrijkse sensormaker AMS ook weer geïnteresseerd in het verlichtingsbedrijf. Een eerste bod van de Oostenrijkers was hoger dan dat van Bain en Carlyle. Of en wanneer AMS een beslissing neemt om opnieuw te bieden, is onduidelijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALLIANZ SE NA O.N.
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. jeroengp01 8 augustus 2019 13:08
  AGI positie verklaarbaar: is in etappes op flink hogere koersen ingestapt, en Osram is wel erg hard de afgelopen periode gedaald. Een deel van het (herstel)potentieel wil AGI logischerwijze dan ook incasseren bij een bod van PE. Wordt spannende periode, helemaal met mogelijk nog een derde partij op het vinkentouw, en een management dat achter het recente PE bod ad EUR 35 staat (of stond?).
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ALLIANZ SE 209,400 27 jul
  -1,500
  -0,71%
 2. SIGNIFY NV 45,540 12:20
  +0,510
  +1,13%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links