Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

China voorkomt verdere val van yuan

China voorkomt verdere val van yuan

PEKING (AFN/AFP/BLOOMBERG) - China heeft stappen genomen om de val van de yuan ten opzichte van de dollar af te remmen. De Chinese centrale bank liet de eigen valuta dinsdag minder ver zakken dan een dag eerder, voordat de bank begon met het inkopen van de eigen munt.

Die stap komt een dag nadat de Chinezen de yuan lieten zakken tot het laagste niveau ten opzichte van de dollar in tien jaar. De Verenigde Staten beschuldigden het Aziatische land daarop van koersmanipulatie. Door de maatregel worden Chinese producten relatief goedkoper en de effecten van de Amerikaanse importheffingen deels teniet gedaan.

Marktpartijen verwachten niet dat China zijn eigen munteenheid verder laat wegzakken. In 2015 moest het land 500 miljard dollar van zijn reserves uitgeven om de munt te stabiliseren na een scherpe daling en China zal een vergelijkbaar scenario willen voorkomen. Bovendien zijn de schulden van bedrijven in dollars de afgelopen vier jaar verdubbeld. Die worden moeilijker af te lossen als de yuan minder waard is.

Handelsoorlog VS

Dat China de yuan liet devalueren wordt algemeen gezien als een reactie van het land op extra importheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump vorige week aankondigde. China besloot ook de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op te schorten.

De oplaaiende handelsoorlog zet de financiële markten onder druk. Beleggers zochten hun heil in 'veilige' investeringen als goud, de Japanse yen en Amerikaanse staatsobligaties. Wall Street beleefde maandag de grootste verliesdag van 2019 tot nu toe.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/CNY

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 het zwaard 6 augustus 2019 08:08
    De Dollar stijgt nu t.o. de Yuan als de Euro. De Chinezen gaan nu hun producten wat ze niet meer kwijt kunnen in de VS over gans de wereld verspreiden aan nooit geziene lage prijzen. De rente in de EU staat al onder 0 die van de VS zal spoedig ook die richting in gaan. Oog om oog en tand om tand is nooit een goed idee. Wie is de aanstoker hiervan ?
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EUR/CNY 7,6619 18 jun
-0,0258
-0,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links