Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pershing stapt uit United Technologies en ADP

NEW YORK (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Amerikaanse investeringsbedrijf Pershing Square heeft zijn investeringen in United Technologies en ADP van de hand gedaan. Dat bleek dinsdag. De belangen werden op respectievelijk 10 juni en 31 juli verkocht.

Pershing verwierf ook een nieuwe investering die goed is voor 12 procent van de intrinsieke waarde, de Net Asset Value (NAV), van het fonds. Over deze belegging zal Pershing meer bekendmaken tijdens zijn halfjaarbericht later deze maand.

De laatste omvang van de deelnemingen in United Tech en ADP werden niet gegeven. Wel is bekend dat Pershing begin 2018 een belang had opgebouwd in United Technologies van 0,7 procent. In ADP is de laatst bekende melding een deelneming van bijna 6 procent.

Bij beide bedrijven toonde het fonds van miljardair Bill Ackman zich een activistische belegger. Zo was Pershing een tegenstander van het samengaan van United Tech en Raytheon omdat deze deal "nergens op sloeg". Bij ADP wilde Pershing bestuurszetels, een strijd die eind 2017 verloren werd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pershing Square Holdings
Raytheon Technologies Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. 34,450
    +0,88% +0,300
  2. 94,005
    +2,02% +1,865

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links