Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Lockheed Martin verhoogt prognoses

BETHESDA (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.

In het tweede kwartaal boekte Lockheed Martin een omzet van 14,4 miljard dollar, tegenover 13,4 miljard een jaar eerder. De luchtvaartdivisie leverde onder andere meer gevechtsvliegtuigen af van het type F-35, ook wel bekend als de Joint Strike Fighter. Daarnaast sleepte het bedrijf een groot onderhoudscontract voor de prijzige straaljagers in de wacht. Mede daardoor had Lockheed Martin voor een recordbedrag aan opdrachten op de plank liggen.

Onder de streep hield het concern ruim 1,4 miljard dollar over, tegenover een kleine van 1,2 miljard dollar een jaar eerder. Voor het lopende boekjaar verwacht Lockheed Martin nu een winst per aandeel van ten minste 20,85 dollar, terwijl het bedrijf in april nog uitging van maximaal 20,35 dollar winst per aandeel. Ook de prognose voor omzet werd opgevoerd tot minstens 58,25 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lockheed Martin Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lockheed Martin Corp

373,330 24 jan
+2,130 +0,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links