Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor verhuist meer mensen rond dam Brazilië

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft de veiligheidscirkel rondom een dam van een ijzerertsmijn van het staalconcern in Brazilië vergroot. Daardoor moeten in totaal zo'n dertig families extra verhuizen.

Begin februari werd een leefgemeenschap van 200 personen geëvacueerd rondom een dam bij de mijn Serra Azul in de staat Minas Gerais. Daarna is de situatie scherp in de gaten gehouden, onder meer met videocamera's, radarapparatuur, seismische monitoringssystemen en drones. Uit veiligheidsoverwegingen is het gebied dat geraakt wordt mocht de dam bezwijken, nu vergroot.

In januari bezweek nog een dam bij een ijzerertsmijn van de Braziliaanse mijnbouwer Vale. Een enorme stroom modder en afval bedolf delen van het terrein en naburige wooncomplexen in de buurt van Brumadinho, eveneens in de staat Minas Gerais. Daarbij vielen veel doden. De Braziliaanse autoriteiten houden nu scherper toezicht op mijnbouwers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal 26,835 14:15
+0,130
+0,49%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare