Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Stilleggen grootste staalfabriek Europa dreigt

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Longshortercc 28 juni 2019 08:20
  Wel logisch. AM koopt de fabriek 2 jaar geleden over, is per direct begonnen met investeringen voor het schoner krijgen van de fabriek en heeft hier meerdere miljarden in gepompt, en dit dreigt nu halverwege tot hoge boetes te leiden. AM is hierbij niet de schuldige partij, maar onderneemt direct actie om te zorgen dat ze geen geld weggooien.

  Dat vind ik persoonlijk een goede zaak.
 2. forum rang 6 Jestbread 28 juni 2019 08:32
  quote:

  Longshortercc schreef op 28 juni 2019 08:20:


  Wel logisch. AM koopt de fabriek 2 jaar geleden over, is per direct begonnen met investeringen voor het schoner krijgen van de fabriek en heeft hier meerdere miljarden in gepompt, en dit dreigt nu halverwege tot hoge boetes te leiden. AM is hierbij niet de schuldige partij, maar onderneemt direct actie om te zorgen dat ze geen geld weggooien.

  Dat vind ik persoonlijk een goede zaak.
  Ik vind het echt bizar dat de Italiaanse regering zich zo opstelt. Een fabriek in nood ontvangen ze 1,8 mrd voor en vervolgens gaan ze de koper, die direct met het schoner maken van de fabriek is begonnen, dwarszitten.
 3. forum rang 6 rene l 28 juni 2019 08:40
  Mittal heeft Ilva "op zicht" gekocht en huurt de plant voor de eerst komende jaren.

  De Maffia was decennia lang eigenaar van de plant en er liggen dus figuurlijk de nodige verborgen lijken onder de grond.
  De grond is zodanig vervuild met chemicalien dat het nooit zal lukken om het terrein schoon te krijgen en deze kwestie zal ze dus altijd blijven achtervolgen.

  Het is kortweg gezegd een enorm stinkende en giftige beerput waarvan de bodem niet te zien is.

  Daarnaast is de Italiaanse regering zo onbetrouwbaar als maar kan, ze veranderen constant de spelregels.
  Zo kun je geen zaken doen en het gaat je op termijn een vermogen kosten.

  Ik wist het wel, je kunt nu nog zonder gezichtsverlies en onoverzienlijke schade afscheid nemen van deze tent.
 4. Vootje 28 juni 2019 09:29
  China/Rusland/Turkije die hun staal vrolijk blijven dumpen in de EU, geen EU-commissaris die je erover hoort, de VS die geen enkel grammetje staal meer van buiten accepteert, de Italiaanse overheid die nog nooit betrouwbaar is geweest en een Indiër die volgens mij spijt heeft als haren op zijn kop dat 'ie dit bedrijf voornamelijk in Europa heeft liggen, ik zit er tot mijn nek in en mijn God, wat heb ik daar spijt van, wat is dit een kutcontinent geworden als het om investeren gaat. Kom maar met dat Chinees staal, veel milieuvriendelijker dan dat Europese staal, allemaal zwaar gesubsidieerde electrische auto's waar niemand van weet waar die electriciteit vandaan komt, oh ja die is groen, grappig, altijd gedacht dat gras groen was, iedereen Groen-Links stemmen, dan weet je in ieder geval 100% zeker dat we over 2 generaties failliet zijn. Zucht .....
 5. Henk30 28 juni 2019 13:15
  Wie de italiaanse politiek en het nieuws heeft gevolgd weet dat Tarente staat voor het falen van de staat en vooral van de EU die miljarden subsidie ervoor betaald heeft. Het was een EU projekt dat hoop voor het zuiden moest brengen. Halve families zijn aan vergiftingen gestorven, ook veel kinderen, doodgeboren of zwaar gehandicapt. Het was een belangrijk punt bij de stemmenwinst van Salvini. De beelden van kapotte mensen waren weer alom op alle kanalen bij de laatste Europaverkiezingen. In feite is het, als alles waar is, even erg als in Seveso maar dan sluipender. Sluiten durfden ze niet omdat dan iedereen werkeloos wordt, in een Zuid-Italie dat zich toch al eeuwig bedrogen voelt, en volgens mij ook wordt. Dat de EU bij de controle van de besteding van zijn geld volledig van de lokale staat afhankelijk is DE grote fout van het systeem.
  En dan krijgt ze nog de schuld van het falen.
  Mittal heeft met zijn 1.8 Miljard inverstering schijnbaar inderdaad enkele ander verliesgevende fabrieken kunnen sluiten, en er is verder weer veel geld van de EU gekomen. Hoeveel van de beloofde 2.4 Miljard van Mittal al besteed zijn is voor mij ook nog niet duidelijk. Dit kan echter nu gestopt worden. Mittal is ook, zo het lijkt, zo slim geweest de immense kosten voor het gifruimen na stilleggen niet over te nemen. Ik kan me voorstellen dat de rekening daarom voor Mittal opgaat.
  Dat de Italianse staat ook nu weer profiteert, is wel heel bedenkelijk. Dat het ontvangen geld allemaal naar Tarente en de sanering gaat is wel heel onwaarschijnlijk.
  Weer een stervende stad zonder werk en hoop.
 6. Mick75 30 juni 2019 10:43
  Het politieke systeem, dat we democratie noemen, is daar vetantwoordelijk voor. Als mensen weinig verdienen of werkeloos zijn, stemmen ze op politieke partijen, die meer sociale uitkeringen beloven. Politici beloven immers alles om maar op het goedbetaalde pluche terecht te komen. De beloofde uitkeringen moeten echter opgehoest moet worden door anderen, het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven trekt vervolgens weg en sluit zijn deuren.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal 25,230 16 jun
-0,420
-1,64%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links