Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en China

Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en China

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is "hoopvol" gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de minister in een interview met zakenzender CNBC is de deal inmiddels voor "ongeveer 90 procent compleet".

Hij zei dat er een pad ligt voor beide economische grootmachten om daadwerkelijk tot afronding van een handelsovereenkomst te komen, al weigerde hij hierover zekerheid te bieden. Deze week hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Japan een ontmoeting om te praten over het handelsconflict. Mnuchin gaf aan uit te kijken naar die ontmoeting en zei dat beide presidenten een "nauwe werkrelatie" hebben.

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 26 juni 2019 12:32
  quote:

  objectief schreef op 26 juni 2019 12:10:

  Ik denk niet dat die Mnuchin enige waarheid verkondigd; in 9 van de 10 gevallen zijn de berichten van de Trump kliek manipulatie.
  Misschien heeft China toch wat water bij de wijn gedaan, misschien beide uit eigen belangen. China wil natuurlijk met een deal ook vaart zetten achter hun plannen om de uiteindelijk VS op zn plek te zetten, want zelfs met een deal is het machtsspel zeker niet afgelopen.
 2. forum rang 7 het zwaard 26 juni 2019 20:47
  Dat er 'n deal komt is haast zeker, de vraag is echter wat voor 'n deal. Indien beide kampen water in de wijn doen, zullen ze ook beide claimen dat zij de beste deal hebben bekomen. Beetje zoals na parlementsverkiezingen, daar heeft ook steeds iedere politieke partij gewonnen en zijn er dus ook geen verliezers. Eén grote pot nat...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links