Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije uit recessie, maar voor hoelang

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. RSIman 31 mei 2019 11:52
  quote:

  Hendrik34 schreef op 31 mei 2019 11:31:


  Positief nieuws, toch nog negatief brengen. Vies!


  Viel mij ook op zeer vreemd.

  De Turkse economie is in het eerste kwartaal hersteld en is daardoor niet meer in recessie.
  De Turkse Lire is flink in waarde toegenomen deze week.

  En dan komt iex.nl met :
  Turkije uit recessie, maar voor hoelang?
  Wat duidt op een tijdelijke opleving

  U moet nieuws brengen geen mening.
  Vandaar dat ik mijn nieuws ook altijd van meerdere websites vergaar.

  Trouwens HEEL goed nieuws voor onze ING bank.


 2. MoTuncer 31 mei 2019 14:49
  quote:

  Hendrik34 schreef op 31 mei 2019 11:31:


  Positief nieuws, toch nog negatief brengen. Vies!


  Dat is toch altijd in de zogenaamde objectieve Westerse media. Alles wat America en Israel doet is goed en alles wat Rusland, China en Turkije doet is per definitie fout. Ik lach er maar om.

  On topic. De economie van Turkije is bezig met een transitie van consumptie economie (met geleend geld en met invoer van (luxe) goederen) naar een productie en export economie. Dat zie je nu ook in de cijfers. In de eerste kwartaal is wederom de consumptie gedaalt met 4.7%, import daalt 28,8%, export stijgt 9,5%, het tekort in de handelsbalans verdwijnt zo als sneeuw voor de zon. Met als gevolg dat de Turkse economie onafhankelijker en robuuster wordt.

  Daarnaast is de Turkse economie veelzijdig, flexibel en vernieuwend. Het heeft een booming toerisme sector, high tech wapen industrie, wordt volop geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, is gas en energie hub voor Europa aan het worden, luchtvaart sector groeit als kool etc etc.

  Wat Turkije de afgelopen 6 jaar heeft meegemaakt (Massa protesten/vluchtelingen/oorlog in buurlanden/terreuraanslagen/coupe pogingen/embargos/negatieve berichtgevingen/valuta manipulaties etc. etc, elk ander land was allang failliet geweest.

  We zitten nu nog in de onzekerheid van lokale verkiezingen maar zodra deze voorbij zijn, zal de focus de komende 2 jaar alleen maar op economische hervormingen liggen en zal de economie een boost krijgen.

  Op dit moment is de beurs van Istanbul spotgoedkoop (gemiddelde KW 5) en zeker met de huidige euro-koers daar bovenop. Wie slim is stapt nu in en kijkt naar feiten ipv onderbuik gevoelens van sommige media.

3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare