Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei Britse economie trekt aan

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 10 mei 2019 11:19
  Merkwaardig dat mensen goede economische berichtgeving over GB altijd als reden aanhalen dat Brexit een goed idee is. Dat is geen valide argument aangezien Groot-Brittannië nog altijd IN de EU zit. Je zou ook kunnen zeggen dat GB dus beter af is IN de EU omdat ze blijkbaar economische groei registreren. Het argument ten faveure van Brexit is pas geldig als de economische groei goed blijft op het moment dat ze uitgetreden zijn.
 2. [verwijderd] 10 mei 2019 13:42
  quote:

  suske wiet schreef op 10 mei 2019 11:48:

  De Amerikanen gaan Gb voor een heel stuk opvangen na een eventuele Brexit .
  Er lopen gesprekken genoeg waar wij niet van op de hoogte zijn .
  Jaja

  Het zijn gewoon grote Amerikaanse donors die achter brexit zitten. Hun belangen zijn helemaal niet om de ‘gewone burger’ te beschermen. Het zijn bedrijven in de food, pharmacy, tabak, olie, social media. Hun vijand is de EU omdat deze de burgers beschermt met wetgeving die schimmige financiele producten verbiedt, milieu wetgeving aanneemt die onze lucht schoon moet houden, werknemers rechten vastlegt, belastingontduiking tegengaat, privacy wetgeving als GDPR voorschrijft, etc.

  Zodra de Brexit er is wordt het Verenigd Koninkrijk overspoeld met producten die nu de EU niet inkomen, zoals Amerikaans hormoonvlees en chloorkippen, een heleboel medicijnen rommel waar men in de VS aan verslaafd is en mag het vervuilen ook weer doorgaan. Wacht maar tot ze zich ook uit het Parijs klimaatakkoord afmelden. En de Nationale gezondheidszorg (NHS) wordt geprivatiseerd en gerund door Amerikaanse bedrijven.

  Brexit is ‘verkocht’ aan de mensen als een opstand van burgers tegen “de elite”. Maar in de werkelijkheid worden burgers juist misbruikt door een elite die een Brexit wil en is de EU juist degene die rechten van burgers beschermt.

  =====

  “What we didn’t vote for in the EU referendum was a clutch of rightwing thinktanks seeking to capture our democracy”

  [...]

  US billionaires’ trusts, big oil, big food, tobacco and tax havens are among those identified as givers by the Guardian.
  This push for ultra-free trade looks like shock doctrine, the exploitation of a crisis to push through highly controversial policies while everyone is too distracted to fight them off. What unites these interests is an antipathy towards the EU’s ability to rein in their power.

  The target is the EU that signs up to climate agreements, is prepared to consider a financial transaction tax, is chasing down corporate tax dodgers, challenging monopoly control, and is a threat to tech giants, hedge funds, wealth managers and fossil fuel barons – especially in the US. In the UK, we have been so worried about Russian interference in our elections that we are in danger of missing the source of money nearer home.

  www.google.nl/amp/s/amp.theguardian.c...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links