Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam gaat vooruit

Hoofdindex Amsterdam gaat vooruit

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook de andere graadmeters in Europa zaten in de lift. Beleggers keken onder meer naar het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Op het Damrak moest Air France-KLM het ontgelden na tegenvallende kwartaalcijfers.

De AEX op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,6 procent hoger op 569,71 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 809,36 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,8 procent.

Air France-KLM leverde meer dan 5 procent aan beurswaarde in, en was daarmee verreweg de grootste verliezer in de MidKap. De luchtvaartcombinatie heeft een ,,uitdagend" kwartaal afgesloten met een operationeel verlies. Het leeuwendeel van het tekort kwam voor rekening van Air France, maar ook KLM schreef rode cijfers.

Adyen

Ook in de hoofdindex ging er een fonds flink omlaag. Adyen sloot de rij in de AEX met een min van 4,1 procent. Aandeelhouders General Atlantic en Pentavest gaan voor ongeveer 750 miljoen euro aandelen in de betalingsdienstverlener verkopen.

De handelsupdates van Sif en Brunel vielen wel in de smaak. Sif won ruim 8 procent bij de kleinere bedrijven. De funderingsspecialist Sif voerde in het eerste kwartaal de omzet en het bedrijfsresultaat op. Ook nam de schuldenlast flink af. Detacheerder Brunel (plus 1,1 procent) behaalde een kwart meer omzet en blijft ,,zeer positief" over de toekomst. KBC Securities verhoogde het advies voor het aandeel.

Europese banken

Elders in Europa ging de aandacht onder meer naar de banken HSBC en Société Générale, die rond de 3 procent wonnen na goed ontvangen resultaten. Adidas kreeg duidelijk ook de handen op elkaar en steeg dik 7 procent in Frankfurt. Swiss Re zakte bijna 3 procent. De Zwitserse herverzekeraar kampte met grote tegenvallers door de crash van de Boeing 737 MAX in Ethiopië.

De euro noteerde op 1,1162 dollar, tegen 1,1181 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent in prijs tot 61,84 dollar. Brentolie werd juist 0,1 procent goedkoper op 70,71 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. TA=verlies 4 mei 2019 21:54
    Hoe ver zal de beurs nog stijgen? Ik sta elke dag in de file, overal hebben ze personeel nodig die ze niet kunnen vinden. Naar mijn mening is de rek er helemaal uit, maar blijkbaar zien de meeste beleggers het anders... Vandaag weer wat goud en zilver besteld, zin aan om het komende week in ontvangst te nemen. Succes allen met de aandeeltjes. Ik blijf er vanaf.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links